Egyéb kategória

Ne a kreativitáson spóroljatok! – Ötletek bohém álomesküvőhöz

Első tapasztalatom a menyasszonyokkal egészen kislánykoromig vezethető vissza. Óvodai barátnőimmel a kedvenc és egyben legizgalmasabb játékunk az volt, hogy számtalanszor eljátszottunk egy mindent elsöprő szerelmi történetet. A történet szerint Ken egy koktélpartin ismerte meg Barbie-t, aki egy lakóbusszal érkezett az eseményre.

vous - 2016.01.31.
Ne a kreativitáson spóroljatok! – Ötletek bohém álomesküvőhöz

Kent első pillantásra lenyűgözte Barbie szépsége, ahogy derékig érő szőke hajzuhatagával, sugárzó mosolyával, apró ruhácskájában, egy lila sörényű póni társaságában betoppant a terembe. Ken egyből tudta, hogy Barbie az igazi, és természetesen még aznap este megkérte a kezét. A történet alakulásával eddig mindannyian teljes mértékben egyetértettünk.

A fordulópont akkor jött el, amikor az esküvő megszervezésére került a sor.

Ahány kislány, annyiféle vélemény találkozott egymással. Volt, aki szerint semmi szükség nagy felhajtásra, bőven elég, ha Barbie és Ken elutaznak valahova a lakóbusszal, ha az már úgyis adott. Elmehetnének kempingezni, ezzel le van tudva a nászút is.

Nem hívnának sok vendéget, csak amennyi befér a buszba. Valami szép helyre mennének, közel a természethez. Lehetne tűzijáték is. Barbie viselhetné a westerncsizmáját a lagzin, mert az nagyon jól áll neki, meg valami fehér ruhát, amit egy másik játék babától kap kölcsön, vagy amit egy csipketerítőből készítünk el neki.

Ezzel néhányan egyetértettek, ám az ötlet több barátnőmnél is heves ellenállásba ütközött. Ők azt mondták, Barbie egy hercegnő, aki megérdemli, hogy ennek megfelelően menjen férjhez. Ken feltétlenül intézzen egy hintót gyöngyházfényű lovakkal. Az esküvőre, ami egy palotában lesz, hívjuk meg az egész óvodát, beleértve az óvó néniket, ja, és a szülőket is. Barbie csillogós hercegnőruhát viseljen, és koronát a fején.

Ahogy ott ültem, kezemben Barbie-val és a lila sörényű pónival, teljes tanácstalanságot éreztem. Ekkor jöttem rá arra, hogy az esküvőszervezés nehéz dolog, és a menyasszonyok is igencsak sokfélék.

De egy dologban egészen biztos voltam: mindegyik nagyon határozottan tudja, hogy mit akar. Apropó… Szerintetek Kent megkérdezte valaki? Naná, hogy senki. Ken csak ült a lakóbuszban, és csendesen várta, mit oszt rá egy csapat óvodás kislány.

Amikor felnövünk, rájövünk, hogy az elképzeléseink nem sokat változnak az álomesküvővel kapcsolatban. Mi magunk és a barátnőink élő szereplői leszünk a korai játékunknak. Ha sikeresen megtaláltuk és szenvedélyesen magunkba bolondítottuk Kent, jöhet a szervezés. Amibe felnőtt fejjel természetesen már vele együtt vágunk bele.

Kezdhetünk elmerülni az ajánlatok tengerében, és eldönthetjük, hogy a hercegnős vagy a bohém irányt választjuk.

Ha a kezemet a szívemre teszem, azt kell hogy mondjam, titokban reménykedtem, hogy Barbie kompromisszumkész, és a bohém és a hercegnős esküvő ötvözetét választja. Reméltem, hogy én magam készíthetem el a csipketerítő ruháját, amiben hercegnőként tündököl majd a nagy napon. Reméltem, hogy a lagzira eljön az egész óvoda, de előtte együtt készülünk majd és díszítjük fel a termet. Szerettem volna, ha az esküvő valami csodás helyen zajlik a természetben, ahol felőlem szabadon rohangálhatnának a gyöngyházfényű lovak is…

Bárhogy is döntötök, azt tanácsolom, éljetek a kreativitásotokkal. Hiszen mindannyian azt szeretnénk, ha az esküvő a belső világunkat tükrözné. Legyen a nagy nap egy vidám, szívet melengető közös ünnep a családdal és a barátaitokkal. Vonjátok be őket is előkészületekbe, így osztozhattok velük az izgalmakban és az örömben.

Tegyük fel, hogy a történet az én elgondolásom szerint végződött. Most ahhoz adok néhány tippet, hogy hogyan lehettek igazán kreatívak, és egyben költséghatékonyabbak is. Hogyan legyetek ötletesek, egyediek, hogy életetek legszebb napja mások számára is szép emlékként éljen?

Hogyan legyetek hercegnők a saját bohém esküvőtökön? Csakúgy, mint Barbie az én forgatókönyvem szerint. Íme egy bohém esküvő részletei:

Meghívó

Ha eldöntöttétek, hogy kreatív, bolondos esküvőt terveztek, nem árt, ha a vendégeket is rátok jellemző módon értesítitek az eseményről.

VOUS-tipp #1

Készítsétek el magatok a meghívókat. Egyrészt mert nagyon jól fogtok szórakozni, és a végeredmény is sokkal egyedibb lesz. Másrészt pedig sokat spórolhattok vele.

Válasszatok valami szép papírt, fehér vagy törtfehér színben, amit különböző papírlyukasztókkal tudtok díszíteni. Vásárolhattok méterre kapható csipke- vagy szaténszalagot egy rövidáruboltban. A papír és a textil együtt rusztikus, bohém megjelenést kölcsönöz.

Ha nem érzitek elég ügyesnek magatokat a meghívókészítéshez, vagy kevés türelmetek van hozzá, készíthettek egy rövid, ütős videoüzenetet is, amiben közlitek a jó hírt, és elmondjátok a nagy nap részleteit. Ha igazán környezettudatos pár vagytok, így sok papírt spórolhattok meg.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Helyszín és dekoráció

A bohém esküvőkre jellemző, hogy a pár sokszor szokatlan, olykor eldugott helyszíneket választ. Bizonyára emlékeztek, mikor a Szex és New York örökké szkeptikus és házasságellenes Mirandája véletlenül rátalált álmai esküvői helyszínére, egy gyönyörű őszi falevelekkel borított templomkertre a város szívében.

VOUS-tipp #2

Keressetek olyan helyszínt, amitől elsőre megdobban a szívetek, amire szívesen emlékeztek vissza évek múlva is. Vagy próbáljatok lehetséges helyszínként tekinteni olyan helyekre, ahol már megfordultatok eddig. Lehet, hogy már meg is találtátok, csak eddig másképpen gondoltatok rá.

Ha megtaláltátok, ne feledjétek, a legjobb dekoratőr maga a természet. Használjátok ki az adottságait, díszítsétek fel a fák ágait világító vagy papírfüzérekkel, lampionokkal.

Járjatok nyitott szemmel, ha régiségpiacon jártok. Ott könnyen be tudtok szerezni régi, szép formájú üvegeket, amik asztali díszként szolgálhatnak. Tegyetek bele virágokat vagy gyertyákat, tekerjétek őket körbe szalagokkal vagy zsinórokkal.

Díszítsétek a helyszínt mécsesekkel, így meghitt hangulatot teremthettek.

A régi asztalok és székek is bevethetőek. Nem baj, ha eltérő formájúak, mázoljátok őket fehérre, így egységes megjelenést kölcsönözhettek nekik.

A teríték lehet régi porcelán. Az asztalokon jól mutat a horgolt csipketerítő vagy egy keskeny, középen futó textilcsík. Ezt bármelyik méteráru- vagy lakástextilüzletben könnyedén be tudjátok szerezni.

A torta, az ételek és italok is ugyanúgy a dekoráció részét képezik. Emlékeztek még az #újratervező anyukák sorozat interjúalanyára, Stégner-Kunos Nikire? Inspirálódjatok az ő tortáiból is!

Készítsetek vendégkönyvet, amibe a meghívottak üzenetet hagyhatnak nektek. Jó érzés lesz évek múlva elővenni, ha útmutatásra és nosztalgiára vágytok.

Nemrég láttam egy képsorozatot egy esküvőről, ahol a pár hasonló stílusú esküvőt rendezett.

Vásároltak egy polaroid gépet, amivel a vendégeket folyamatosan fotózták. A vendégek aztán erre írták az üzeneteiket. A képeket kifeszített zsinórokra, apró csipeszekkel tűzték fel egy fehér fal elé. Azért tartottam ezt nagyon jó ötletnek, mert így a vendégek is részt vehettek a dekoráció spontán alakításában. Egyébként se féljetek bevonni őket az előkészületek során.

Több barátnőmtől hallottam, hogy dekorkészítő eseményeket szervezett a barátoknak a nagy nap előtt. Volt koktél, pizza, jó zene, és persze sok-sok papír és alapanyag, amiből a menyasszony útmutatásával asztaldíszek, szalvétagyűrűk, füzérek, ültetőkártyák és lampionok születtek.

Ruha

A bohém esküvők lényege, hogy senki sem feszeng a ruhájában. Még a menyasszony sem. Arra törekszik, hogy a megjelenése inkább bájos és lágy legyen, mint túlgondolt és mesterkélt. Fontos számára, hogy semmi ne akadályozza a mozgásban, hiszen szeretné végigbulizni az estét a vendégekkel. Ugyanez a jellemző a vőlegényre is. Nem szükséges ragaszkodni a szabályokhoz, ez a ti esküvőtök, ahol magatok kreálhatjátok meg azokat.

VOUS-tipp #3

Ha ruhát kerestek, nézzetek körül a vintage ruhaboltokban is, vagy keressetek fel egy fiatal tervezőt, aki megálmodja a hozzátok illőt.

Nem muszáj fátylat viselnetek, a bohém esküvők alapkelléke a virágkoszorú a menyasszony hajában.

Válasszatok kényelmes cipőt, amiben reggelig tudtok táncolni.

A csokor nagyon szépen mutat, ha egyszínű virágokból készül. Személyes kedvencem a bazsarózsa és a gyöngyvirág, de ha szeretnétek valami színeset, válasszatok levendulát vagy egy mezei csokrot.

VOUS-lányok esküvője

Megkérdeztem a VOUS- lányokat, milyen esküvőre vágynak, aki pedig már házas, hogyan ünnepelte a nagy napot. A válaszokat ide kattintva olvashatjátok!

Bárhogyan is szervezitek az esküvőt, a legfontosabb, hogy a nagy nap a szerelmetek ünnepléséről szóljon. És mindent, amit tesztek, szívből és örömmel tegyetek. Vegyétek körül magatokat azokkal, akik veletek együtt örülnek életetek nagy napján.

Ajánlott cikkek