Egyéb kategória

Már a szakállas pasiknak sem kell aggódniuk a bacik miatt

A szakállas pasikat illetően elég változóak a vélemények, mivel nem mindenki van oda értük. De gondolnátok, hogy nem is olyan nagy probléma a hatalmas szőrzet az arcukon, mint azt hinnénk?
vous - 2016.01.24.
Már a szakállas pasiknak sem kell aggódniuk a bacik miatt

Ti szeretitek, ha egy férfinak szakálla van? Nem olyan apró, épphogy borostás, hanem az a Mikulás-fazonú szakáll. Nekem például nem nagyon jön be, de ettől függetlenül lehet, hogy valakinek pont ez a zsánere. Napjainkban például pont az ilyen fazonú pasik számítanak trendinek, a favágóstílusúak. Gondolhatnánk, hogy a hatalmas szakáll egyfajta igénytelenségre vall, sőt olyan pletykák is terjengtek, hogy a szakáll mennyi baktériummal lehet tele, köztük fekáliával is.

Forrás:
giphy.com

Valljuk be, ezután már még kevésbé találjuk vonzónak a szakállas pasikat. Egy új tanulmányban viszont teljesen más következtetésekre jutottak. Azok a pasik, akiknek tiszta és borotvált az arcuk, sokkal nagyobb valószínűséggel hordozhatnak magukkal baktériumokat, mint azok, akiknek szakálluk van. Ennek ellenére a szakállban is éldegélhetnek olyan baktériumok, amik károsak a szervezetre. De találtak egy olyan betegség ellen küzdő antibiotikumot, amely képes megölni az összes káros baktériumot, amit csak az arcszőrzetben találhatunk. Így már tényleg nem probléma, ha a pasinknak szakálla van.

Ajánlott cikkek