Világ

A leghülyébb kérdések, amiket a pestiek feltesznek a vidékieknek

Nem hiányzik a madárcsicsergés? Vidéken is hallottatok róla? Ott van iskola? Nem tudom, hogy vannak vele a vidéki olvasóink, de én, mint dombóvári, rengetegszer találkozom idegesítő kérdésekkel, amiket a pestiek rendszeresen feltesznek. Most mindenre válaszolok!

vous - 2016.01.20.
A leghülyébb kérdések, amiket a pestiek feltesznek a vidékieknek

Komolyan, néha nem tudom, mit gondolnak rólam azok, akik Budapesten laknak. Nemegyszer találkoztam már olyan kérdéssel, amivel nem igazán tudtam mit kezdeni. Attól, hogy nem Pesten születtem, még van tévénk, internetünk, és bármilyen hihetetlen, nem tart mindenki tyúkokat és kakasokat az udvarában. Most – a szintén vidéki VOUS-lányokkal – összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amelyeket minden vidékinek feltesznek legalább egyszer.

Nem hiányzik a madárcsicsergés?

De, csak és kizárólag madárcsicsergésre szeretek ébredni.

Forrás:
Giphy.com

Nagyon félsz a mozgólépcsőn?

Ez számodra fura lehet, de egész sok helyen van már mozgólépcső. Vidéken is.

Forrás:
Giphy.com

Akkor vannak tyúkjaitok meg minden?

(Ilyenkor inkább csak hallgatok.)

Objektum doboz

Vidéki vagy? Ahhoz képest tök csinos vagy!

Hát, az ilyen bókokat meg kell becsülni.

Objektum doboz

Vidéken is hallottatok róla?

Neeeem, Dombóváron nincs se tévé, se internet, de még újságokat sem lehet kapni.

Objektum doboz

Mit csináltok ott egész nap?

Hajnali 5-kor kelek, hozok vizet a kútról, aztán megnézem, tojtak-e tojást a tyúkok.

Objektum doboz

Nem is hallatszik a tájszólásod

Tényleg? Akkor megérte nyelvórákat venni!

Objektum doboz

Az Magyarországon van?

Meglepő, hogy bizony vannak helyek, amik nem Pest megyében vannak, nem hallottál róluk, és mégis Magyarországhoz tartoznak. ŐRÜLET!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.