Egyéb kategória

Életmentő tipp, hogy ne szúrjon többé a kedvenc pulcsitok!

A szúrós hidegnél csak egy rosszabb dolog van: ha a kedvenc, meleg pulcsitok szúr. Az elején még jó, befűt, mint a kályha, de aztán kezdődik a terror.
vous - 2016.01.18.
Életmentő tipp, hogy ne szúrjon többé a kedvenc pulcsitok!

Vakarózás, kidörzsölés, mintha rózsatövisekből szőtték volna az addig álompuha pulcsit. Alig várjátok, hogy hazaérjetek, és letépjétek magatokról, és már bánjátok, hogy megvettétek. Pedig erre nincs szükség, csak tudnotok kell, hogyan bánjatok vele! Egy kicsi hajbalzsammal könnyedén kezesbáránnyá változtathatjátok!

Mit kell tennetek?

Forrás:
pixabay

Eresszétek tele a mosdót hideg vízzel, és nyomkodjátok bele a nagyrészt vagy főképp gyapjúból készült pulcsitokat, míg teljesen nedves nem lesz. Ezt követően tegyetek a kezetekre egy kis adag hajbalzsamot, és nyomkodjátok bele a pulcsitokba. Jól dörzsöljétek át, hogy mindenhová jusson, majd hagyjátok ázni egy fél órán keresztül.

Ha ez megvan, öblítsétek ki hideg vízzel, és hagyjátok megszáradni. Higgyétek el, puha lesz tőle, mint az álom, és ha jó illatú balzsamotok van, azt is naphosszat szagolhatjátok!

Miért működik?

Egyszerű. A gyapjú tulajdonképpen a juhok haja, és csak meg kell szeretgetnetek egy kicsit. Ha bekenitek hajbalzsammal, igazán hálás lesz érte, akárcsak a hajatok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.