Egyéb kategória

A régi pulóver 8 új élete – így alakítsátok át a megunt ruhadarabot

Nemrég rávettem magam arra, hogy újra átnézzem a gardróbomat, hogy az eddiginél is szigorúbban válogassam ki a ruháimat. Átgondoltam, mit miért viselek vagy nem viselek szívesen, mit mivel tudok kombinálni. Nem mondom, hogy meglepődtem, hogy újabb két nagy szatyor felesleges, nemszeretem vagy elnyűtt ruhát szanáltam ki. Közöttük van jó néhány olyan pulcsi is, aminek a további sorsáról gondoskodnom kell. A szemét ugyanis csak a végső megoldás lehet.

vous - 2017.05.10.
A régi pulóver 8 új élete – így alakítsátok át a megunt ruhadarabot

Nem vagyok olyan DIY-királynő, mint Mojzi, de ha arról van szó, találok új funkciót a használt tárgyaknak. Arra viszont nem vagyok hajlandó – és nem is látom értelmét –, hogy csak azért, hogy átalakíthassak, további felesleges kacatokat termeljek magam körül. Mivel nem vagyok semmi jó elrontója, arra gondoltam, megmutatom a kedvenc pulcsipimpelő ötleteimet, amelyeket külföldi bloggereknél láttam.

Két dimenzióból három – avagy készítsetek lakberendezési kiegészítőket az origami segítségével!

DIY-ötletek Mojzitól, a profitól

1. Díszítsétek organzavirágokkal

Organzából pillanatok alatt készíhettek magatoknak látványos virágokat különböző színben és méretben, ami passzol a pulcsitokhoz. Ezeket utána néhány öltéssel a már megunt pulóverhez illeszthetitek. Érdemes egy pulcsin belül több méretű virágot is felhasználni, és ezeket szabálytalanul elhelyezni. Varrás előtt a virágokat gombostűvel rögzítsétek a pulcsira, így nem mozdulnak el, és a tervezés is egyszerűbb lesz.

Az ötletet Gwen McMullin blogján találtam, aki nem maga készítette a virágokat, hanem rendelte őket. Az Etsy például jó lelőhelye ezeknek. A teljes leírást ide kattintva találjátok.

Forrás:
hellogwen.com

2. Gyöngy hátán gyöngy

 Nagyon hasonló basic sötétkék pulcsim nekem is van. Évekkel ezelőtt pedig vettem néhány gyöngysort is, mert akkor nagyon mentek. A kettő szerelméből születhet egy hasonló pulcsi, mint amit a képen is láttok. Szerintem akkor is jól néz ki, ha teljesen egyforma gyöngyöket használtok fel, de talán még izgalmasabb, ha eltérő méretű gyöngyöket varrtok a pulcsi ujjára.

Azt a részt hagyjátok ki, amelyik a törzsetekkel folyamatosan érintkezik, nem fogjátok szeretni, ha gyöngy nyomódik az oldalatokba. A teljes leírást ide kattintva találjátok.

Forrás:
houseofjadeinteriors.com
Semmi extra, csak ez a magyar lány megvarrja a teljes ruhatárát Békési Anna

Semmi extra, csak ez a magyar lány megvarrja a teljes kapszulagardróbját

Amióta elkezdtem a fenntartható divattal foglalkozni, sok inspiráló emberrel találkozom folyamatosan. Vannak, akikkel van lehetőségem személyesen találkozni, másokkal egyelőre még csak Facebookon vagy e-mailben tartjuk a kapcsolatot. Békési Anna blogjára is a Facebookon találtam rá. Anna elhatározta, hogy 2017-ben kihívás elé állítja magát: minden hónapban megvarr egy ruhadarabot, így felépítve egy kapszulagardróbot. Annyira inspirálónak és előremutatónak találom, amit csinál, hogy egy interjún keresztül szeretném bemutatni Annát és a munkáit.

3. Még több gyöngy

Gyöngyből sosem elég – és így gondolhatta ezt Maegan Tintari blogger is, aki 2007 óta vezet életmódblogot. Ha az előző megoldás nem tetszett, és van egy használt, de már megunt kapucnis felsőtök, pazarul feldíszíthetitek velük.

Ez alkalommal inkább nagyobb gyöngyöket vásároljatok. A felvarrásukat pedig a kapucni tetején kezdjétek, és párhuzamosan haladjatok a két oldalon lefelé. A nyakhoz közel használhattok néhány egyre kisebb méretű gyöngyöt is. (Nagyon figyeljetek oda, mennyire húzzátok meg a cérnát, mennyire az anyag szélére varrjátok a gyöngyöt, mert könnyen elkezdhet összevissza állni, ahogy Maegan pulcsijánál is látjátok majd.) A teljes leírást ide kattintva olvashatjátok.

Forrás:
lovemaegan.com

4. Mire jó egy szaténszalag?

A hátul nyitott pulcsi nem minden esetben praktikus, de annál szexibb. Langyos nyári estéken imádni fogjátok, de egy könnyű anyagból vagy csipkéből készült felsőt is alávehettek. A teljes leírást ide kattintva olvashatjátok el.

Forrás:
lovemaegan.com

5. Mire jó több szalag?

Például arra, hogy egy lyukacsos nyári pulcsit feldíszítsetek velük. Imádom ezt a kicsit bohém megoldást, amelynek inspirációja egy 2013-as Rebecca Minkoff darab. A teljes leírást ide kattintva olvashatjátok el. 

Forrás:
inspirationrealisation.com

6. Vágjatok bele most!

A vállakat szabadon hagyó pulcsi nekem csak álom marad, ugyanis nem bírja a vállam a hideget. Ennek ellenére nagyon is szexi ruhadarabnak tartom, ráadásul el is tudjátok készíteni. Akkor igazán csinos, ha a melltartótok pántja nem is látszódik, érdemes lehet ehhez szabni (értitek!) a kivágást. A részletes leírást ide kattintva olvashatjátok.

Forrás:
lovemaegan.com

7. Csillogós könyökvédő

Imádom ezt a megoldást! Ne essetek kétségbe, nem egyenként kell felvarrni a flittereket a pulcsira, lehet flitteranyagot kapni, amelyből a könyökvédőnek szánt formát vágjátok ki, majd ezt öltögetitek fel a pulóverre. Alternatív verzióként csillogós textilfestéket javasolok (kizárólag olyan alapanyagú pulcsi esetén, amelyik bírja a vasalást), amely szintén nagyon látványos, de se tűre, se cérnára nincs szükség. A teljes leírást ide kattintva olvashatjátok.

Forrás:
apairandasparediy.com

8. Dizájnos félpulcsi

Ez a legbonyolultabb, de szerintem az egyik leglátványosabb megoldás a nyolc tuningolt pulcsi közül. Igazából ez már nem is pimpelés, hanem teljes átalakítás. A teljes leírást és a szabásmintát ide kattintva találjátok.

Forrás:
craftsy.com
Férfiingből női ruha? Simán! – Kipróbáltam a neten keringő trükköket

Férfiingből női ruha? Simán! – Kipróbáltam a neten keringő trükköket

„Az internet sötét és kevésbé sötét bugyrai telis-tele vannak kreatív ötletekkel. Sokszor csak néhány hozzávalóból szuper lakásdekort, ruhát vagy kiegészítőt készíthetünk. Bevallom: évek óta szemezgettem a jól ismert 'férfiingből női ruhát'-trükkökkel, de sosem hittem, hogy a végeredmény valóban jól tudna mutatni. Tévedtem! Egy kis kreativitással, türelemmel és néhány DIY-videó segítségével tényleg szuper szettek születhetnek. Ha most hozzám hasonlóan ti is szkeptikusan rázzátok a fejeteket, tartsatok velem!” Stylisttanuló szerkesztőnk, Nóri cikkét itt olvashatjátok.

Ajánlott cikkek