Egyéb kategória

Öt hiba, amit ha szakítás után követtek el, tuti meg fogtok bánni

Nyugalom, most nem arról fogok prédikálni, mit és hogyan kéne csinálnotok egy fájdalmas szakítás után. És nem is adok tanácsokat, hogyan felejtsétek el az exeteket.

vous - 2016.01.10.
Öt hiba, amit ha szakítás után követtek el, tuti meg fogtok bánni

A szakítás utáni öt fázisról is írtunk nektek, itt elolvashatjátok. Viszont van valami, ami nem hagy nyugodni. A legtöbben hajlamosak vagyunk szakítás után olyan hibákat véteni, amiket a későbbiekben amellett, hogy iszonyatosan megbánunk, néha még szégyenkezhetünk is miattuk. Kellemetlen helyzeteket tud szülni, ha az ember lánya féltékenységében vagy sértettségében olyan dolgokat csinál az exe ellen vagy épp érte, amik egyértelműen rossz fényt vetnek rá.

Az önjelölt szerelem-szakértő barátaitok is tuti, hogy elmondják nektek ezeket – csak nem akartok rájuk hallgatni. Érthető, bánatunkban gyakran megyünk a saját fejünk után, és meg vagyunk győződve arról, hogy nem gáz, amit csinálunk. Pedig de…

Ha esetleg a kapcsolatotokban elkövetett hibáitok száma nem lenne elég, akkor itt van még öt további, amit garantáltan meg fogtok bánni, ha kihevertétek a szakítást.

Forrás:
Pixabay

1. Egyből mással bújtok ágyba


Tudom, sokan tartják úgy, szakítás után mással összejönni az egyik legjobb módszer arra, hogy elfelejtsük a volt pasinkat. Ezzel még nincs is baj. De kérem szépen, egyrészt kihasználni valakit, másrészt gondolkozás nélkül lefeküdni valakivel tényleg oké? És igen, le merem fogadni, hogy ha nem is aznap, de az eset után egy héten belül már meg fogjátok bánni. A szexkapcsolat ideig-óráig elfeledteti a múltat, de hosszú távon semmiképp sem szerencsés. Hiszen az egyik pillanatban még más ágyában fekszetek, a következőben meg könnyes szemmel nézitek a volt pasitokkal készült közös képeiteket. Megéri?!


2. Késztetés a bosszúállásra


Az exetek olyan mélyen megbántott titeket, és olyan érzelmi űrt keltett bennetek, hogy úgy érzitek, a lelketek egy darab fekete szénre hasonlít. Értem én, hogy édes a bosszú. Na, meg hogy Ludas Matyi háromszor adja vissza, főleg, ha Matyi egy nő. Mert ugye tudjuk, hogy a nők mindig elérik, amit akarnak, és nem riadnak vissza nagyjából semmilyen módszertől. A bosszúállástól először majd jól érzitek magatokat. Aztán rájöttök, az egyetlen ember, akit bántottatok ezzel az egésszel, az saját magatok. 


3. Az önsajnálat válik a legjobb barátotokká


Nem vagytok kíváncsiak senkire, értem. Nincs kedvetek kimozdulni, értem. De ha huzamosabb ideig játszátok a sértett királylányt, aki olyan hazugságokat beszél be magának, mint például “senkinek se vagyok jó”, hamar igazsággá kezd válni a fejetekben a hazugság. Érthető, hogy az alkohol a legjobb barátotok és senki másra nincs szükségetek – de ezzel csak rontotok a helyzeteteken. Nem elég, hogy a barátaitok is bele fognak fáradni az állandó önsajnálatotokba, magatokat is könnyen belekergethetitek abba az ördögi körbe, amit depressziónak hívnak.



Forrás:
PIxabay

4. Elkezdődik a szexkapcsolat

Már volt róla szó az első pontban. Ha ti szakítottatok a pasitokkal, ne keltsetek benne reményeket azzal, hogy újra és újra lefekszetek vele. Ha pedig ti lettetek dobva, ne hagyjátok, hogy az exeteknél legyen a hatalom. És nem, az sem megoldás, ha nem vagytok együtt, mégis úgy viselkedtek.


5. Megpróbáljátok visszacsinálni


Képzeljétek el, hogy az exetek a kör, ti pedig a négyzet. Nem számít, hányszor és hogyan próbáljátok magatokat négyzetként beleerőszakolni a körbe, nem fog menni. Ha az exetek hajthatatlan, csak a múltjában tud elképzelni titeket, akkor válasszatok egy kényelmes helyet, és maradjatok is ott. Ha úgy érzitek, van még esély a békülésre, nem biztos, hogy be is fog következni. Igen, amit el akarunk érni, azért dolgozni kell – néha viszont így sem válik működőképessé egy kapcsolat.

Mondanom sem kell, az itt felsoroltak közül többet követtem el, mint ahányat nem. Ezért tapasztalatból is mondom most nektek, ne csináljatok butaságot. Próbáljátok elfelejteni a volt pasitokat.

Ahelyett, hogy tönkreteszitek magatokat, inkább lépjetek túl és keressetek új kihívásokat az életetekben.

Ajánlott cikkek