Egyéb kategória

Transznemű zenészek ejtették ámulatba a világot

A transzneműek már egyre bátrabban bújnak elő a világ minden táján, egyre több kampány és kezdeményezés indul el különböző országokban, hogy végre ők is természetesen, boldogan élhessék hétköznapjaikat. Most India is belépett a sorba, hatalmas sikerrel.
vous - 2016.01.08.
Transznemű zenészek ejtették ámulatba a világot

Különös tehetségkutatót rendeztek Indiában, hiszen egy kifejezetten transzneműekből álló zenekar létrehozása volt a cél. 200 emberből először 40 jutott be, végül hatan kerültek ki győztesen. Ashish Patil, az Y-Films vezetője már küzd egy ideje, hogy Indiában javuljon a transzneműek életminősége, ő álmodta meg ezt a versenyt is.

Indiában a transzneműek a társadalmi ranglétra legalján vannak, a családjuk kitagadja őket, a bollywoodi filmekben is csak sztereotip szerepekben jelennek meg

– mondta. A zenekarral pedig azt szeretnék elérni, hogy ez a hozzáállás megváltozzon. A 6 Pack Band néven futó banda Pharrell Williams Happy című számát dolgozta fel, kihegyezve a transzneműekre. Abban bíznak, a bollywoodi hangulatú klip hamar elterjed a neten. Nem is tévedtek, két nap alatt már közel másfél millióan látták a videót.

Van már transznemű rendőr Csennaiban, van egy transznemű polgármester is. Barack Obamának is van transznemű munkatársa, és ott van Caitlyn Jenner is. Miért ne lehetnénk egyenlőek mind?

– kérdezte Ashish. És tényleg, miért is ne?

Ajánlott cikkek