Egyéb kategória

Transznemű zenészek ejtették ámulatba a világot

A transzneműek már egyre bátrabban bújnak elő a világ minden táján, egyre több kampány és kezdeményezés indul el különböző országokban, hogy végre ők is természetesen, boldogan élhessék hétköznapjaikat. Most India is belépett a sorba, hatalmas sikerrel.
vous - 2016.01.08.
Transznemű zenészek ejtették ámulatba a világot

Különös tehetségkutatót rendeztek Indiában, hiszen egy kifejezetten transzneműekből álló zenekar létrehozása volt a cél. 200 emberből először 40 jutott be, végül hatan kerültek ki győztesen. Ashish Patil, az Y-Films vezetője már küzd egy ideje, hogy Indiában javuljon a transzneműek életminősége, ő álmodta meg ezt a versenyt is.

Indiában a transzneműek a társadalmi ranglétra legalján vannak, a családjuk kitagadja őket, a bollywoodi filmekben is csak sztereotip szerepekben jelennek meg

– mondta. A zenekarral pedig azt szeretnék elérni, hogy ez a hozzáállás megváltozzon. A 6 Pack Band néven futó banda Pharrell Williams Happy című számát dolgozta fel, kihegyezve a transzneműekre. Abban bíznak, a bollywoodi hangulatú klip hamar elterjed a neten. Nem is tévedtek, két nap alatt már közel másfél millióan látták a videót.

Van már transznemű rendőr Csennaiban, van egy transznemű polgármester is. Barack Obamának is van transznemű munkatársa, és ott van Caitlyn Jenner is. Miért ne lehetnénk egyenlőek mind?

– kérdezte Ashish. És tényleg, miért is ne?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon