Egyéb kategória

Bizarr, de Elvis imádta – Készítsétek el a kedvenc szendvicsét!

Az amerikai konyha sokféle, köszönhetően a bevándorló népek színességének, mégis a legnépszerűbb ételeik pofonegyszerűek – és kalóriában igen gazdagok.
vous - 2016.01.08.
Bizarr, de Elvis imádta – Készítsétek el a kedvenc szendvicsét!

Az Elvis Presley kedvencének tartott étel valóságos kalóriabomba: minden eleme a maga kategóriájában is a legkalóriadúsabb. A nevezetes kedvenc egy szendvics, mégpedig számunkra furcsa összeállításban: mogyoróvajas, banános, benne pirított bacon, és mindez vajon átsütve. Ja, és persze kenyér. Mondjuk biztos kellett is a kalória a rock fejedelmének!

A számunkra meglepő kombináció Amerikában elterjedt és kedvelt. Egyrészt a mogyoróvaj igen népszerű, nemcsak szendvicskrémként, de kekszbe is teszik zsiradék pótlására és egyúttal ízesítőnek, másrészt kedvelik az édes és sós ízeket egyszerre. A kimondottan édes ketchup például a legtöbb ikonikus amerikai étel kísérője.

A szendvics többféle változatban létezik: a banános-mogyoróvajas-baconös változat mellett létezik egy húsmentes és inkább édes változat: a mogyoróvajjal és banánkarikákkal bélelt melegszendvicset tálaláskor mézzel vagy juharsziruppal locsolják meg, csak hogy tartalmazza a megfelelő mennyiségű kalóriát.

Mogyoróvajas-banános szendvics baconnel vagy nélküle

Hozzávalók:

  • 4 szelet toastkenyér
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 banán
  • 2 szelet bacon (opcionális)
  • diónyi vaj a sütéshez
  • méz vagy juharszirup (opcionális)

Elkészítés: A bacont forró serpenyőben zsiradék nélkül ropogósra sütjük.

Megkenjük a kenyereket mogyoróvajjal, 2 szeletre rákarikázzuk a banánt, rátesszük a bacont, befedjük a maradék 2 szeletet, és forró vajban pirosra sütjük.

Ha bacon nélkül készítjük, akkor egy kis mézzel vagy juharsziruppal meglocsolhatjuk.

Forrás:
iStock

Jó étvágyat!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.