Egyéb kategória

Meghalt Zsigmond Vilmos Oscar-díjas magyar operatőr

Elhunyt Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr – jelentette be honlapján a Variety című amerikai filmes szakfolyóirat vasárnap.
vous - 2016.01.03.
Meghalt Zsigmond Vilmos Oscar-díjas magyar operatőr

A kortárs film- és fotóművészet egyik legjelentősebb alkotója, Zsigmond Vilmos január elsején, életének 86. évében hunyt el – közölte a honlappal az operatőr üzlettársa, Yuri Neyman.

Zsigmond Vilmos 1977-ben nyerte el a filmművészet legrangosabb elismerését Steven Spielberg Harmadik típusú találkozások című filmjének operatőreként, mert „sajátos technikájával a digitális effektusok korát megelőzve volt képes meghökkentő látványt nyújtani”.

Forrás:
AFP Europress Képügynökség

Leghíresebb filmjei közé tartozik a Sztálin, amiért Emmy-díjat is kapott; A szarvasvadász című film, amit BAFTA-díjjal jutalmaztak; az Oscar-díjas Harmadik típusú találkozások; és A hosszú búcsú, ami elnyerte az Amerikai Filmkritikusok Szövetségének díját, ami a legjobb operatőrnek járt. Utolsó kiállítását 2015. április 10. és június 21. között rendezték meg a Ludwig Múzeumban, ahol az eddig még soha nem látott fotókat mutatták be.

Címkék: #gyász #operatőr
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.