Egyéb kategória

Hatalmas változás jön Kínában januártól

A kínai vezetők megszavazták, hogy a hírhedt „egy gyermek politika” 35 év után véget érjen. Hivatalosan is bejelentették: 2016. január elsejétől a „két gyermek politika” lép hatályba.
vous - 2015.12.28.
Hatalmas változás jön Kínában januártól

A Wall Street Journal szerint az új politika oka, hogy a születésszám csökkent az elmúlt években, valamint a társadalom egyre jobban elöregedik. Az „egy gyerek politika” célja ugyanis eredetileg az volt, hogy ellenőrzés alatt tartsa a nagy lakosságszámot, most azonban úgy tűnik, munkaerőhiány miatt mégis több emberre lesz majd szükség. A határozat a becslések szerint nagyjából 100 millió párt érint – írja a Refinery29.

Forrás:
pixabay.com

Kínában a ’70-es években vezették be az egykepolitikát, azonban az emberjogi szervezetek úgy gondolják, a mostani enyhítés sem elég, mivel szerintük az állam nem szólhat bele abba, hogy ki hány gyermeket vállal. A szervezetek még mindig tartanak a drasztikus fogamzásgátló módszerektől és a kényszerabortuszoktól – írja az Amnesty International.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.