Trend

12 szabály, amit a stílusos lányok úgy ismernek, mint a tenyerüket

Minden baráti társaságban – főleg, ha lányokról van szó – akad legalább egy valaki, aki olyan stílusérzékkel van megáldva, amiről a legtöbben csak álmodozunk. Ezen felbuzdulva pedig, hogy ti is olyan divatosak legyetek, mint ő, hoztam nektek olyan örök divatszabályokat, amiket ha megfogadtok, ti lesztek a társaság legstílusosabb tagjai!
vous - 2015.12.30.
12 szabály, amit a stílusos lányok úgy ismernek, mint a tenyerüket

Találjátok meg a megfelelő fehérneműt

Melltartó, ami nem nyom, szúr, húz. Találkoztatok már ilyennel? Ha nem, akkor lehet, hogy márkát kéne váltanotok. Nem elég, hogy jól nézzen ki, jól is kell állnia annak a fehérneműnek! Kérjétek meg a barátnőtöket, hogy segítsen választani.

Ne keverjetek túl sok stílust egy outfitben

Mindannyian szeretnénk divatosak lenni, de a kevesebb néha tényleg több, szóval próbáljatok meg egy szettbe csak egy stílusvonalat belevinni. Az egyszínű cuccok még mindig trendik, de ha nem akartok fekete halálmadárnak öltözni, ahogy én is teszem, akkor vigyetek egy kis színt az életetekbe. A lényeg, hogy ne essetek túlzásba.

Okosan az oversized darabokkal

Ápol és eltakar, ezért szeretjük annyira mostanában az oversized cuccokat. Viszont ha van egy maxiszoknyátok, ami bő és hosszú, felülre mindenképp testhezálló felsőt vegyetek fel. Egy nyaklánccal fel is dobhatjátok a szetteteket. Mindig törekedjetek az egyensúlyra az öltözködésetekben.

Vigyázzatok a cipőkkel

Ha alapból hosszú a lábatok, nem feltétlen szükséges a 12 centis cipősarok. Inkább válasszatok lapos talpú cipőt. Ha pedig nyújtani szeretnétek a kinézeteteket, akkor egyértelműen a magas sarkúak a ti legjobb barátaitok. A pántos cipőkkel is óvatosan. Ha rossz helyen vágja el a lábatokat, nagyon előnytelenül tud mutatni. Az sem hátrány, ha járni tudtok bennük.

Kiegészítők

A stílusos megjelenés egyik legfontosabb része, hogy semmit ne vigyetek túlzásba. Nem kell három karkötő, egy óra, két nyaklánc és hatalmas karika fülbevaló a fületekbe. Legyen egy figyelemfelkeltő ékszer rajtatok, de annál semmiképpen sem több. A gyűrű-nyaklánc kombináció még mindig trendi, de egy szép órával is sokat dobhattok a megjelenéseteken.

A betűrt felsők


Igazán divatosak, stílusosak és bármilyen alkalomra megfelelnek. De mindenképp meg kell tanulnotok felismerni, melyik nadrághoz vagy szoknyához illik, ha betűritek a felsőtöket. A térdig érő, hosszabb fazonú ceruzaszoknyával például kicsit sem jön össze egy ing, ami a derekatokig ér.

Farmerek


Mármint nem a földművelők, hanem a nadrágok. Nehéz megtalálni azt a fazont, ami mindenhol jól mutat rajtatok. A koptatott vagy szaggatott daraboknál sem mindegy, melyiket veszitek fel. Ilyenkor kérjétek a barátnőtök segítségét, aki lát titeket egészben elöllről és hátulról is. Nem, képet csinálni magatokról háttal a tükörben egyáltalán nem olyan, mintha valaki rátok néz.

Nem kell annyit mutatni
 magatokból

A mellbedobós darabokat hagyjátok meg a bulikba, amikor az ember lánya igazán kicsípi magát anélkül, hogy túlzottan megszólnák érte. A melltartók közül is inkább azok hódítanak, amik a helyükön tartják a melleket, nem pedig a nyakunkba nyomják őket. A V kivágású felsőkért még mindig odáig vagyunk, de ne akarjatok mindent megmutatni magatokból. Mondják, hogy ha erős a szátok színe, akkor kevesebb smink kell a szemetekre, és fordítva. Na, pont ugyanez a helyzet az öltözködésben is. Ha a melleteket akarjátok kihangsúlyozni, ne vegyetek fel miniszoknyát, ami szinte semmit nem takar.

Haspólók

Visszajönnek a divatba. Viszont ezeket a felsőket – angolosan crop topokat – inkább magas derekú nadrágokkal, szoknyákkal hordjátok. A cél az, hogy csak kicsit mutassatok magatokból, ami sokkal dögösebb, mintha az egész felsőtesteteket közszemlére teszitek.

A mintákkal és színekkel is vigyázni kell


Leopárdmintát nem hordunk zebracsíkokkal. Azt hiszem, ezt már mindenki tudja. Arra a finomságra, amit az egyszerű darabok sugároznak próbáljatok törekedni. Nem baj, ha van rajtatok mintás felső, de akkor az outfitetek többi része legyen egyszerű.

Zoknipara

Fehér cipőbe NEM veszünk fekete zoknit, fekete cipőbe NEM veszünk fehér zoknit. Szandálokhoz – bármennyire is gondolják, hogy trendi – egyszerűen nem illik. A titokzoknikat viszont imádjuk. Arra azért figyeljetek, hogy milyen cipőből lóg ki…

A rossz cipők


Akármennyire is tetszik, akármennyire is trendi, ha nem kényelmes, ne vegyétek fel. Sok bosszús, de inkább fájdalmas pillanatot tud okozni egy cipő, ami töri a lábatokat. Hólyagok, fájó lábujjak és bokák. Ne szenvedjetek bennük. Felesleges pénzkidobás, ha úgy vesztek meg egy cipőt, hogy már ránézésre is fáj benne a lábatok.

Ajánlott cikkek