Egyéb kategória

Az új kihívás: kevesebb munka, több TI!

Már kisgyerekként megtanultuk, mennyire fontos, hogy jó munkahelyet találjunk, hogy minél jobban helytálljunk, hogy ezzel jobb életet biztosítsunk magunknak és majd a családunknak is. Hajlamosak vagyunk azonban túlzásba esni, és túlhajszolni magunkat.
vous - 2015.12.22.
Az új kihívás: kevesebb munka, több TI!

Ha túl sokat dolgozunk egyszerűen elhanyagoljuk magunkat. A munkánk a „termékünk”, és ha azt szeretnék, hogy ez egy jó termék legyen, kell magunkra is időt szakítanunk. Velem is sokszor megtörtént, hogy túlvállaltam magam, és a munkám eredménye nem olyan lett, amihez szívesen adtam volna a nevem. Amikor pedig nem vagytok megelégedve a saját munkátokkal, az borzasztó érzés. Hogy minél kevesebbszer forduljon elő veletek ilyesmi, adok pár hasznos tanácsot, hogyan vegyetek egy kicsit vissza a munkából, annak érdekében, hogy még produktívabbak legyetek.

A több munka nem egyenlő a jobb munkával

Mindent azonnal, még aznap meg akarunk csinálni, hogy semmi ne maradjon holnapra. Pedig sokkal jobb lenne, ha másnap friss, kipihent szemmel tekintenénk a ránk váró feladatokra!

Forrás:
giphy.com

A munka nyomása

Éreztétek már úgy, hogy a rengeteg munka súlya alatt összeroppantok? Ilyenkor mindig azt gondoljuk, hogy a főnökünk hajt túl minket, pedig ez korántsem így van. Mi támasztunk magunknak irreális elvárásokat, mert azt gondoljuk, a főnökünk is ezt várja el tőlünk. Nem. A főnökünk azt várja el tőlünk, hogy ne egy stresszes kollégát lásson, aki megtörik a munka alatt, hanem egy kiegyensúlyozott, megbízható munkaerőt.

A munka nem fontosabb saját magadnál!

Muszáj „magatoknak lennetek”, mielőtt munkába indultok, úgy értem, törődjetek magatokkal a munkaidőn kívül is. Van, hogy a válasz a késő esti e-mailre ráér reggelig.

Forrás:
giphy.com

A meló soha nem lesz kevesebb!

A legtöbb ember azért dolgozza túl magát, mert úgy gondolja, így a jövőben kevesebb munkája lesz és egyszercsak több szabadideje. Ez nem így van. Ha már most nyakig ültök a melóban, ez később csak még több lesz, mert még többet vállaltok, hogy mihamarabb kevesebb legyen… Érzitek, hogy ez egy ördögi kör?

Szóval, kevesebb munka, több TI!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.