Egyéb kategória

Egyetlen apró trükkel megnövelhetitek a kütyüitek élettartamát

Igen, tudom, hogy az elektronikai kütyüket időigényes tisztán tartani, sokkal egyszerűbb nem tudomást venni róla, hogy koszosak vagy tisztogatásra szorulnának. Pedig így még a készülékek élettartamát is meghosszabbíthatjátok. Hoztam is nektek néhány ötletet.
vous - 2015.12.15.
Egyetlen apró trükkel megnövelhetitek a kütyüitek élettartamát

Sűrített levegő

Szokásunk az ebédünket a laptop előtt elfogyasztani, így egy idő után észrevehetünk a porcicákon kívül kenyérmorzsát is a billentyűk között, amik nem tesznek jót az eszköznek. A legegyszerűbb módja, hogy ezt a piszkot eltávolítsátok, ha vesztek egy palack sűrített levegőt. Csak rázzátok fel és fújjatok a billentyűzet betűi közé. Volt piszok, nincs piszok.

Törlőkendő

Mindenhova magunkkal visszük a telefonunkat, még a WC-re is, ezzel kelünk és fekszünk. Bár ezt rettenetesen rosszul tesszük, mivel a telefon telis-tele van baktériumokkal. A legújabb tanulmányok szerint a telefonunk piszkosabb, mint egy WC-ülőke. Gondoljatok csak bele, mennyi mindennel érintkezik a kezetek egy nap és hányszor értek hozzá a telefonotokhoz. Sokszor. Nagyon sokszor. Éppen ezért töröljétek át a telefonotokat minden este egy mikroszálas törlőkendővel, amit meleg vízbe is márthattok. Így búcsút mondhattok a baktériumseregnek.

Forrás:
giphy.com

Fogkefe

Ha nem szeretnétek sűrített levegős palackra pénzt költeni, akkor megteszi egy régi fogkefe vagy ecset is. Ugyanolyan hatékonyan tudjátok velük eltávolítani a port a billentyűk közül, mint a sűrített levegős megoldással. Miután kitisztítottátok a fogkefével, csak át kell törölnötök egy papírtörlővel és készen is vagytok.

Fültisztító, fogpiszkáló

Azokhoz a résekhez és apró lyukakhoz, ahova nem fértek be a fogkefével, de még a sűrített levegő sem túl hatásos, használjatok fültisztítót vagy fogpiszkálót. Ilyen helyek lehetnek például az USB-csatlakozó vagy a fülhallgató bemeneti helye.

Ajánlott cikkek