Egyéb kategória

Rejtélyes mellfájás: ez okozhatja a sajgó érzést

Előfordult már veletek, hogy látszólag minden ok nélkül fájni kezdett a melletek? Ne aggódjatok, a nők 50%-a már tapasztalta ugyanezt. Most elmondjuk, mi állhat a hátterében és azt, hogyan tudjátok megszüntetni.

vous - 2015.12.14.
Rejtélyes mellfájás: ez okozhatja a sajgó érzést

A témában dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza segített eligazodni. Ha mellfájdalmat tapasztaltok, ne pánikoljatok, a szakember leszögezi, az esetek többségében ez NEM a mellrák jele.

Mi állhat a fájdalom hátterében?

Az egyik leggyakoribb ok a ciklikus mellfájdalom. Ez többnyire a ciklus előtt 3-5 nappal kezdődik és a menstruáció végén fejeződik be. A nem ciklikus fájdalom, vagyis ami nem a menstruációhoz kötődik, többnyire csak az egyik mellben jelentkezik. Ez inkább szoptatós anyukáknál vagy menopauzán átesett nőknél jelentkezik.

Forrás:
pixabay.com

Hogyan kezeljétek?

Ezt a négy tényezőt mindenképp vizsgáljátok meg:

  • mindkét mellben jelentkezik-e a fájdalom
  • fáj-e a mellkas is
  • szedtek-e fogamzásgátlót
  • terhesek vagytok -e

Ha ciklikus mellfájdalomról van szó, akkor az egyik legfontosabb a jó melltartó viselése sportolás alatt, és akár este is, komolyabb esetben a fájdalomcsillapítók is segíthetnek. Ha viszont az orvosotok nem bizonyosodik meg arról, hogy ártalmatlan ciklikus fájdalomról van-e szó, akkor további vizsgálatokra is szükség lehet, mert a fájdalom hátterében ritkább esetben komoly betegség is állhat.

Ne feledjétek, a legfontosabb, hogy ha bármilyen eltérést tapasztaltok a mellekben vagy azok környékén, feltétlenül vegyetek részt nőgyógyászati vizsgálaton.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.