Egyéb kategória

Unalmas már a forró csoki? – Ezekkel a trükkökkel nem lesz az!

Már javában tart a tél, így sokkal jobban előtérbe helyezzük azokat az italokat, amik egy kicsit is felmelegítenek minket. Jöhet meleg tea vagy kávé, de a tél legnagyobb kedvence mégis a forró csoki. Bár a legtöbben nem is sejtik, milyen sokféleképpen lehet elkészíteni, hoztam is nektek néhány ötletet.
vous - 2015.12.26.
Unalmas már a forró csoki? – Ezekkel a trükkökkel nem lesz az!

Ha a télre gondolok, akkor legelőször az az idilli kép tárul a szemeim elé, hogy szenteste van. Ülök az ablaknál melegen betakarózva egy forró csokival a kezemben, és nézem a kinti hóesést. Ugye milyen szép? A fejemben lévő képet már csak az a felismerés dönti romba, hogy tetőablakom van, amin maximum kilógni tudok, de karácsonyi reklámhoz illő szép távolba nézésre semmiképpen sem alkalmas. Hóesést pedig olyan régen láttam, hogy már csak a neten található képek miatt tudom, milyen.

Így az egyetlen dolog, ami még megvalósítható, az a forró csoki. Gondolom, ti is unjátok már a felmelegítjük/felforraljuk a tejet, és beleteszünk két kanál kakaót kombót, ezért most mutatok nektek néhány módszert, amivel feldobhatjátok.

Kissé citrusos

Talán azt gondolnátok, hogy a narancsnak csak a húsa használható fel. Megpucoljuk, a héját kidobjuk és a belsejét megesszük, bár a nővérem még a narancson lévő fehér réteget is elfogyasztja, sosem értettem, hogy miért. Pedig a narancs héjával feldobhatjátok a forró csokit is. Nincs más dolgotok, mint egy csésze tejbe beletenni fél evőkanál cukrot, 50 gramm étcsokit és reszelt narancshéjat. Mennyei!

Forrás:
giphy.com

Ne feledkezzünk meg a vegánról!

Ha ti inkább a növényi alapanyagokat részesítitek előnyben, akkor sem kell aggódnotok, ez a recept a nektek való. Tökéletes forrócsoki-ízt kaptok akkor is, ha egy csésze vaníliás mandulatejbe kevertek bele másfél evőkanál cukor nélküli kakaóport és két teáskanál kókuszpálmacukrot. Bár az alapanyagok nem tartoznak a legolcsóbbak közé, de mindent a tökéletes forró csokiért, nemde?

Nem csak szendvicsbe mehet a mogyoróvaj

A mogyoróvajról mindenkinek először az amerikaiak híres szendvicse jut eszébe, a PBJ, vagyis a Peanut Butter Jelly, magyarul mogyoróvajas-dzsemes szendvics. Nekem elég bizarrul hangzik, mondom ezt én, aki sült krumplival eszem a fagyit. Mindenesetre máris jobban tetszik az ötlet, hogy forró csokiba kell belekeverni. Egy csésze tejbe rakjatok fél csésze tejszínt, 100 gramm tejcsokit és négy evőkanál mogyoróvajat. Nem fogjátok megbánni!

Forrás:
giphy.com

Hmm, az a karamella!

Biztos ti is kaptatok gyerekkorotokban olyan karamellát, aminek a csomagolásán egy tehén volt. Mennyire imádtuk! Bár a karamella a legtöbb édességben nagyon finom, de képzeljétek el a forró csokiban. Most biztos megnyaltátok a szátok szélét, amit meg is értek. Ehhez nincs másra szükségetek, mint fél csésze tejre, 150 gramm tejcsokira, negyed csésze tejszínre és három evőkanál karamellára. Még leírva is ínycsiklandóan hangzik.

Levendula a forró csokiba? IGEN!

A levendulát már nem csak azért használják előszeretettel, mert jó az illata és elüldözi a molyokat. Találkozhatunk akár levendulás fagyival és keksszel is, de azt tudtátok, hogy még a forró csokiba is be lehet tenni? Bizony ám! Vegyetek egy csésze tejet, 100 gramm fehér csokoládét és egy negyed teáskanálnyi levendularügyet. Itatja magát, majd meglátjátok!

Ajánlott cikkek