Egyéb kategória

5 szépségtipp, amitől úgy ragyogtok majd, mint a modellek

Ti sem akartok az arcotok ellenségei lenni, ugye? Akkor fogadjátok meg ezeket az egyszerű szépségtippeket, amiktől a modellek is nap mint nap ragyognak!
vous - 2015.12.04.
5 szépségtipp, amitől úgy ragyogtok majd, mint a modellek

Azt mondják, a húszas éveinkben már kezdenek majd eltűnni a pattanások, a mitesszerek, szebb lesz a bőrünk, a hajunk, hiszen kinőttük a kamaszkort. Bár sokan (köztük én is) csak álmodozunk a hibátlan (vagy annak tűnő) arcról, azért nekünk is mindig szükségünk van a szépségtippekre.

Tudjátok, a szépség belülről fakad, ezért kezdjétek ott a méregtelenítést! Most olyan jó tanácsokat hoztam nektek, amikkel könnyen túlléphettek a pattanásokon, amiktől az arcotok pont úgy fog ragyogni, ahogy a modelleké. Trükkjeiket ők osztották meg a Popsugarral.

Arclemosó arcmosás helyett


Ha hirtelen azon kapjátok magatokat, hogy a bőrötök zsíros, a mitesszerekből meg már pattanások lettek, pedig ti tényleg mindent megtettetek azért, hogy tisztán és egészségesen tartsátok az arcotokat, akkor csak magatokra vethettek! A túlzott arcmosás ugyanis hamar megfoszthatja a bőrt a természetes olajoktól. Az arcotokat inkább este tisztítsátok, a reggeli mosakodást inkább olyan arcmosóval tegyétek meg, ami gyengéden tisztítja és felfrissíti a bőrötöket. A legfontosabb, hogy a bőr pH-egyensúlya megmaradjon. Ne legyen se túl zsíros, se túl száraz.

Okosan az édességekkel!

Amellett, hogy az egészségre jó hatással van a cukorbevitel mérséklése, ennek hatásait a bőrötökön is tapasztalni fogjátok. A pattanásokat ugyanis javarészt a cukor okozza, de emellett felgyorsítja az öregedést, idő előtt ráncokat is eredményez. Ezt a folyamatot amúgy glikációnak hívják, amikor is a véráramba került cukor olyan molekulákat képez, amelyek a kollagént és az elasztint pusztítják. Utóbbi kettőnek pedig pont az a feladata, hogy megtartsák a bőr feszességét, fiatalságát. Ha hanyagoljátok az édességeket, a bőrötök is meghálálja majd!

Forrás:
Pixabay

Fényvédő krémek

Bár megoszlanak a fényvédő krémekkel kapcsolatos vélemények, Ildi Pekar szépségszakértő szerint ezek használata nem mindig szükséges. Szerinte a legtöbb nő nem tudja, hogy mennyire eltömíti a pórusokat, legfőképp akkor, mikor valóban nincs rá szükség. Ha otthon vagy a munkahelyünkön ülünk, ahol nap sem ér minket, ennek komoly bőrkárosító következményei is lehetnek. A napnak köszönhetően rengeteg D-vitamin kerül a szervezetünkbe, amit fényvédőkkel kizárni nagy butaság.

Folyamatos hidratálás

Víz, víz, víz! Rengetegszer hallottátok már ti is, én is, de nem győzzük elégszer hangsúlyozni: a hidratálás mindig a legeslegelső lépés ahhoz, hogy szép legyen a bőrötök.

A méreganyagokat vízzel lehet a legjobban kiüríteni a szervezetetekből!

Edzés


A ragyogó bőrért számtalan krémet és szépségterméket használunk, de hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a méregtelenítésnek edzés formájában is meg kéne történnie. Edzés közben a vér és a tápanyagok a bőr felszínén kipirulásként jelennek meg. Szóval, lányok, eddzetek és igyatok jó sokat, hogy egészséges és sokáig fiatal maradjon a bőrötök!

Ajánlott cikkek