Egyéb kategória

Unalmas a palacsinta? Így biztosan nem!

Szerintem a palacsintát nem lehet megunni, az a világ legjobb desszertje, reggelije, finomsága. Az viszont tény, hogy szuper palacsintát készíteni kicsit nagyobb kihívás, mint megenni.
vous - 2015.12.06.
Unalmas a palacsinta? Így biztosan nem!

Egy tökéletes palacsinta receptje a jól kikevert tészta, ami, be kell valljam, nem az erősségem. Ha valamit, ezt szeretném még ellesni anyukámtól, ő egyszerűen csak úgy gondolomra készíti, mindenféle recept nélkül, és sosem szakad neki szét: édes, puha, kráteres és kerek, mint a Hold arca.

Ezen túl már csak egy hátulütője van a palacsintakészítésnek: unalmas fölötte állni, kikenni a serpenyőt, tekergetni, hogy eloszoljon a tészta, majd felkaparni és megfordítani. Úgy látszik, ezzel nem csak én vagyok így, mert egyes emberek a világon továbbgondolták a kerek palacsintát, és mintaöntésbe kezdtek.

Amerikában mára őrületes trend lett a palacsintaművészet, kezdve a színezett palacsintáktól a szövegeseken át a profi, rajzoltakig. A gasztrovilág eme trendkövetői mindössze annyi különbséggel készítik ezeket a csodapalacsintákat, hogy olajkiöntésre kitalált palacsintanyomóba töltik a tésztát. Ezzel először az ábra körvonalait rajzolják a lassú tűzön hevülő serpenyőre, megvárják, míg odakap kicsit, majd kitöltik az üres részeket, hagyják sülni, és megfordítják. A trükk még annyi, hogy a rajzot tükörfordításban kell elkészíteni.

Nos, itt van néhány inspiráció, elképesztően jópofák, én valószínűleg nem merném megenni, annyira szépek, de egy gyereknek ez biztosan nem okozna gondot, befalná egy jó adagnyi finom lekvárral.

Top cikkek

Világ

Közösen kutatja a Velencei-tó helyzetét és lehetőségeit a Kodolányi Egyetem és a HÖOK
Világ
Közösen kutatja a Velencei-tó helyzetét és lehetőségeit a Kodolányi Egyetem és a HÖOK
vous - 2025.06.12.
Tudományos együttműködést indított a Velencei-tóért a Kodolányi János Egyetem és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). A több kutatást és tudományos vizsgálatot is magába foglaló kezdeményezés célja, hogy átfogó turisztikai, szociológiai és demográfiai képet adjon a Velencei-tó térségének helyzetéről. A részleteket sajtótájékoztató keretében ismertette Domokos Tamás, a Kodolányi Egyetem elnöke és Budai Marcell, a HÖOK sajtófőnöke Székesfehérváron, az felsőoktatási intézmény székhelyén.

Otthon

Zsálya szín és stílus: a természet inspirálta modern életérzés
Otthon
Zsálya szín és stílus: a természet inspirálta modern életérzés
vous - 2025.06.23.
Egy esős reggelen talán neked is feltűnt már, milyen különleges módon találkozik a nedves, zöld növényzet a borús eget beborító felhőkkel. Ez a hangulat és színspektrum ihlette meg napjaink egyik legdivatosabb árnyalatát: a zsálya zöldet. Ez a szürkével keveredő, finom és nyugtató hatású szín elegáns megjelenést kölcsönöz bármilyen környezetnek. De miért is van ekkora sikere, és hogyan használhatjuk ezt a természet ihlette színt a mindennapokban?