Világ

2015 legnépszerűbb gyerekneveitől elsírjátok magatokat

Régen az újdonsült szülők családi hagyományok után nevezték el a gyerekeiket, vagy az irodalomból merítettek ihletet, most viszont egyre többen az Instagramból inspirálódnak. Mutatjuk, mik voltak idén a legnépszerűbb szűrők nevek.
vous - 2015.12.02.
2015 legnépszerűbb gyerekneveitől elsírjátok magatokat

Úgy tűnik, a fejlett technológia már azt is befolyásolja, hogy kinek milyen nevet adnak a szülei. Sőt, egyértelműen az Instagram volt idén a nevek egyik legnépszerűbb forrása – állítja a Mashable. A fiúnevek közül a Lux 75%-kal gyakoribb volt, mint 2014-ben, a Ludwig pedig 42%-kal. A lányoknál a Valencia 26%-kal, a Juno pedig 30%-kal volt népszerűbb, mint az elmúlt években.

Forrás:
Instagram.com/just.baby

Ez volt az első alkalom, hogy láthattuk, a technológia már a névválasztásban is inspirálja az embereket. A képek megosztása mindennapi része az életünknek, melyekhez a legtöbbször érzelmeket is táplálunk, így ez a két tényező együttesen hozzájárulhat ahhoz, hogy beleszeressünk egy névbe.

– mondta Linda Murray, a Babycenter főszerkesztője. Ezen a grafikán pedig még részletesebben megnézhetitek, melyik Insta-szűrő mennyire volt népszerű név idén.

Forrás:
Babycenter.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.