Egyéb kategória

Ismerjétek meg Anna hercegnőt, aki fiatal lányként egy áruházban dolgozott

A legtöbb hercegnős történet lényege, hogy a hercegnő találkozik a herceggel, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Nincs helye benne annak, hogy a hercegnő egy áruházban dolgozik. De Anna királyné élete pont ettől nagyszerű!
vous - 2015.11.21.
Ismerjétek meg Anna hercegnőt, aki fiatal lányként egy áruházban dolgozott

Anne Antoinette Françoise Charlotte 1923-ban született Párizsban René Bourbon pármai herceg és Margit dán hercegnő egyetlen lányaként. Gyermekkorát Franciaországban töltötte, de mikor a háború kitört Európában, először Spanyolországba, majd onnan az Amerikai Egyesült Államokba menekült családjával.

Annak ellenére, hogy tartották a kapcsolatot az európai királyi házakkal, Anne szülei nem voltak különösebben gazdagok, és így, mint sok fiatal diák, iskola mellett értékesítési asszisztensként dolgozott minimálbérért a Macy’s divatházban, New Yorkban, a Herald téren.

Forrás:
Wikipedia

Ahogy a háború tovább tombolt Európában, Anne egyre idegesebb lett, ki akarta venni a részét hazája megmentéséből, így kikönyörögte szüleitől, hogy jelentkezhessen a francia hadseregbe. Nem egy szokványos hercegnő, mi? Végül mentőautó-sofőrként szolgált Algériában, Marokkóban, Olaszországban, Luxemburgban, majd Németországban. E vakmerő bátorságért később megkapta a Croix de Guerre hadikereszt kitüntetést.

Noha el sem tudom képzelni, hogy ilyen körülmények között hogyan fért bele Anne életébe a szerelem, mégiscsak rátalált, és a mai napig együtt vannak az egykori I. Mihály román királlyal. Először Angliában, majd Svájcban telepedtek le, 5 gyermekük született. Megismerkedésük pedig nem volt hétköznapi.

A román király egy haditudósításban látta meg először leendő feleségét, és annyira beleesett, hogy rögtön kért is egy képet a felvételről. Az anyakirálynő megpróbálta ugyan összehozni a fiatalokat, de nem volt túl tehetséges kerítő, így próbálkozásai kudarcba fulladtak. Végül egy londoni nagyszabású esküvőre kaptak meghívást mind a ketten, ahová a királyi gyökerektől elszokott Anne egyáltalán nem akart elmenni.

Kitalálta, hogy találkozzanak egy forgalmas vasútállomáson, Párizsban, ahol ő a tömegbe elvegyülve meglesi élőben is a londoni vonatra felszálló Mihályt, ám ez az eszemet terv szerencsére nem valósult meg. Ehelyett úgy alakultak a dolgok, hogy Anne kénytelen volt szülei üdvözlésére sietni a londoni esküvő helyszínére, ahol – a szülők ügyes mesterkedéseinek köszönhetően – véletlenül egymásba botlott a két fiatal. Úgy tudni, Anne annyira zavarba jött, hogy pukedlizés helyett szalutált, és ebbe a lányos zavarba a román király annyira beleesett, hogy rá 16 napra megkérte Anne kezét. Aww.

Persze a házasságkötésük sem ment zökkenőmentesen, Mihálynak le kellett mondania a trónról az akkori politikai állapotok miatt, és az egyház sem adta az áldását a frigyükre. Anne római katolikus vallásban nevelkedett, míg Mihály ortodox vallású volt, és a Vatikán csak abban az esetben hunyt volna szemet a házasságkötésük fölött, ha gyermekeiket római katolikusként nevelik. A férfi ezt elutasította, ez nem fért volna össze Románia monarchikus alkotmányával, és minden esélyét elvesztette volna arra, hogy visszaállítsa a királyságot.

Persze Anne végül szembeszállt a Vatikánnal, és a frigy létrejött. Igaz, ezt követően 44 évig nem léphettek be Románia területére, és az esküvőn Anne szülei sem lehettek ott. Mára azonban a 90-es éveiket tapossák, számos unokával, nagy családdal.

Forrás:
Wikipedia

Gondolom, van mit mesélni az unokáknak esténként.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

A népszerű és designos franciaágyak
Otthon
A népszerű és designos franciaágyak
vous - 2023.11.23.
Az alvás fontos szerepet játszik mindennapi életünkben, és egy megbízható franciaágy kiválasztása kulcsfontosságú a pihentető alváshoz. Az ilyen ágyak között két gyakran választott lehetőség van a rugós és a matracos változatok. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás függ az egyéni szempontoktól és az alvási szokásoktól.