Egyéb kategória

Magyarországon leesett az első hó – Itt a tél!

Lehet, hogy a héten még elég volt az őszi kabát, de ennek vége. A tél megérkezett. A Mátrában pedig már havazik. Egy kicsit.
vous - 2015.11.21.
Magyarországon leesett az első hó – Itt a tél!

Winter is coming, vagy mégsem? – gondolhattuk jó sokáig, hiszen egészen november közepéig tavaszi meleg volt. Nálam például hetek óta nincsen fűtés, mert a lakást eléggé körbefűtik ahhoz, hogy a tavaszi időjárásban – november 18-án, szerdán megdőlt a budapesti melegrekord – pont elég meleg legyen arra a néhány órára, amit eltöltök benne alvásig. Mert aludni meg nem szabad túlfűtött szobában, ahogy azt ebből a cikkünkből megtudhattátok.

November 21-én azonban ennek vége. Az Időkép észlelői szerint késő délutántól esik a hó a Mátrában. Állítólag vasárnap mégsem lesz hó az egész országban. Az előrejelzések szerint záporokra és hózáporokra van kilátás.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.