Egyéb kategória

Ennyit változik a nők szexuális vágya a különböző életkorokban

Megvan ugye az a mese, amit még ti is elhittetek tinédzserkorotokban, hogy onnan tudjátok majd, hogy megvan az Igazi, hogy minden klappol? És hogy a szex az mindig egyformán ott van megállás nélkül, bárhol, bármikor? És ez így örökkön-örökké?

vous - 2021.12.14.
Ennyit változik a nők szexuális vágya a különböző életkorokban

Azért ez nem teljesen így van. Persze, nem vagyunk egyformák, de túlzás azt állítani, hogy a szexuális vágy mindig ugyanolyan fokon ég és van jelen egy kapcsolatban. Gondoljunk csak a gyerekvállalásra, ami felborítja egy pár hétköznapi rutinját, és az igények is változnak az évtizedek alatt. Erről meséltek a nők a Women's Health magazinnak.

20-as évek

Ez tipikusan az önfelfedezés korszaka: első vetkőzős tánc, gyors menetek, különféle szexi fehérneműk. Ekkor még a szakértő szerint a nők bizonytalanok magukban, keresik a saját szexuális hangjukat, nem annyira tudják kifejezni vágyaikat, hamarabb hagyják, hogy a férfiak irányítsanak, és emiatt jellemző, hogy hullámzóak az együttléteik, noha egyébként folyton gerlepárként bújnának egymás karjaiba különféle zugokban.

Az elmúlt évek során hullámzott a szexuális együttlét köztünk. Volt, hogy heti négyszer bújtunk össze, de olyan is volt, hogy egyszer sem, a munka vagy utazás miatt. Hétközben nehéz időt szakítanunk egymásra, hétvégente próbálunk kölcsönösen foglalkozni egymással, többnyire a párom kezdeményez

– mesélte a 25 éves Vicky. A 30-as nők válaszaiból pedig az derül ki, hogy a következő évtized női sokkal jobban élvezik a szexet, mint fiatalabb nőtársaik.

30-as évek

Ekkor ugyanis sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak a lelki árnyalatok, a kellemes hangulat, apró, finom mozdulatok. A 30-as nők már ismerik saját magukat, beérnek, és tudják, mire van szükségük, mire a másiknak, és meg is tudják fogalmazni ezt.

Nem éppen a legkalandosabbak és leggyakoribbak az együttléteink, de sokkal érzékibbek. Beiktatunk egy vállmasszázst, amitől könnyen hangulatba jövök, és hagyom, hogy elragadjon a vágy. Aztán pedig ha kivillantom a fehérneműm, a párom tudja, hogy idő van.

Ezt már a 30 éves Broke meséli, és ezzel abszolút egyetértek. Egy gyengéd vállmasszázs igazán belefér az együttlétbe, ugye, csajok? Ámde mi lesz velünk, ha átlépjük a bűvös negyedik X-et?

40-es évek

A szakértő szerint a negyvenes nőknek vagy nincs idejük és hangulatuk összebújni a párjukkal, a gyerek miatt, vagy beleesnek a monotonitás csapdájába. Szerinte fel kell rázni ekkor egy kicsit a szexuális életet, nem árt némi újdonságot becsempészni a hálószobába, legyen az akár egy új játékszer, akár egy masszázsolaj.

A harmincas éveimben a kicsik mellett nem volt mindig hangulatom az együttlétekhez, ám láttam, hogy a kapcsolatunk megsínyli, így megtanultuk csendben, gyorsan, érzékien megoldani az együttléteket gyerek mellett is. A negyvenes éveimben pedig tudatosan is rákészülök az együttlétekre, hiszen pontosan tudom, mitől jövök hangulatba

– mondja a 47 éves Suzy. Ám a lényeg az, hogy mindegy, melyik életkorban vagytok, fontos, hogy beszéljetek a párotokkal a vágyaitokról, így lehet a szexuális életetek boldog és kiegyensúlyozott.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!