Egyéb kategória

Ma 25 éve mutatták be a Reszkessetek betörők!-et – Ennyit változtak a szereplők

Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy a karácsony egyet jelent a Reszkessetek betörők!-maratonnal. De gondoltátok volna, hogy már 25 hosszú éve jelent meg az első része?
vous - 2015.11.16.
Ma 25 éve mutatták be a Reszkessetek betörők!-et – Ennyit változtak a szereplők

A Reszkessetek betörők! pontosan a mai napon jelent meg 25 évvel ezelőtt. Igen, ilyen rég volt már, hogy Kevin McCallistert otthon felejtették a szülei karácsonykor, mondjuk Kevin bánta ezt a legkevésbé. Hogy is tudnánk megfeledkezni azokról a jelenetekről, amiken sírva röhögtünk a film alatt és hiába nézzük nyolcvanadszorra még mindig ugyanolyan vicces. Pontosan olyan, mint a Tom és Jerry, amin még a 40 év felett járó szüleim is képesek könnyesre nevetni a szemüket. Milyen jelenetekre is gondolok? Mondjuk arra, amikor Kevin édesanyja ezt kiáltja:

Forrás:
giphy.com

Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!

Forrás:
giphy.com

Így pedig sosem szerettem volna járni…

Forrás:
giphy.com

De 25 év azért elég hosszú idő, rég nem láttuk a szereplőket. Vajon mi lett velük? Még mindig színészkednek vagy inkább felhagytak vele? Most utánajártam.

Kevin McCallister – Macaulay Culkin

Amikor megjelent a film, Culkin a leghíresebb és legsikeresebb gyerekszínészek sorába emelkedett. Ezután következett a Reszkessetek betörők! második része is, amikor New Yorkban köt ki. Szerepelt még ezen kívül A jófiú és a Richie Rich című filmekben is. 1994 után következett egy kilencéves kihagyása, amikor nem szerepelt szinte semmiben. 1998-ban összeházasodott Rachel Minerrel, akivel 2002-ben elváltak. A Barátság extrákkal és a Ted sztárjával, Mila Kunisszal 2002 és 2011 között randizott, ám úgy tűnik, Mila szíve inkább Ashton Kutcher fele húzott. Culkin már 35 éves és időről időre jelennek meg új munkái. 2003-ban szerepelt a Party szörnyek című filmben – még csak a címét se hallottam – és 2011-ben a The Wrong Ferrariban. Emellett 2013 óta zenél a Pizza Underground nevű együttesben.

Forrás:
Instagram/macaulay.culkin

Peter McCallister – John Heard

Talán Kevin apukáját, Peter McCallistert érte a legtöbb csoda a Reszkessetek betörők! megjelenése után. John Heard olyan filmekben szerepelt, mint A Pelikán ügyirat, a Maffiózók, a Feketék fehéren. Jelenleg pedig a ’70-es éveiben jár és szerepet kapott az NCIS: Los Angeles sorozatban is.

Forrás:
AFP Europress Képügynökség

Buzz McCallister – Devin Ratray

Valljuk be, hogy Buzz nem tartozott a legnépszerűbb szereplők közé a filmben. Ha a testvéri szeretetre gondolnék, akkor pont őt nem hoznám fel követendő példaként. Arról nem is beszélve, hogy a filmben volt egy tarantulája. Miért???

A Reszkessetek betörők! után szerepelt a Dennis, a komiszban, A férjem védelmében és a Nebraska című filmekben. Mára már a 38. életévét is betöltötte és több sikeres sorozatban is felbukkant, mint például a Louie, valamint a Sherlock és Watson.

Forrás:
AFP Europress Képügynökség

Kate McCallister – Catherine O’Hara

A filmből elhíresült: “Olyan rossz érzésem van, mintha elfelejtettünk volna valamit” és még sok más vicces megszólalása után tucatjával kapta a felkéréseket. Több karácsonyi filmben is szerepelt még ezen kívül, sőt még a Narancsvidékben is.

Forrás:
AFP Europress Képügynökség

Fuller McCallister – Kieran Culkin

Fuller az egyik legnagyobb forma a filmből. Tudjátok, ő volt az, aki állandóan bepisilt. Pontosabban Kevin így mondta : “Nem akarok Fullerrel aludni, csupa pisi leszek, nem akarok.” Hát, igen, ez alapvetően elég nagy probléma.

Kieran Culkin, aki egyébként Macaulay Culkin testvére a való életben is, most 33 éves és elég sok filmben kapott szerepet. Például az Örömapa, A csaj nem jár egyedül, Scott Pilgrim a világ ellen és a Fargo című sorozatban.

Forrás:
AFP Europress Képügynökség
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon