Egyéb kategória

Ezt a 4 dolgot tegyétek meg fél órával a munkakezdés előtt!

Én, ha tehetem, igyekszem a valós munkaidőm előtt bemenni kicsivel, hogy ne kelljen rögtön a mélyvízbe ugranom, hanem kicsit ráhangolódjak, belezökkenjek a munkába. Millió okot tudok mondani nektek, hogy miért menjetek be kicsivel előbb dolgozni, és mit csináljatok addig, amíg el nem kezdődik a hajtás!
vous - 2015.11.16.
Ezt a 4 dolgot tegyétek meg fél órával a munkakezdés előtt!

Kávézzatok, relaxáljatok!

Nem muszáj pont kávét innotok, de szánjatok magatokra időt! Akár egy 10 perces reggeli tornával, akár egy teával a kedvenc bögrétekből, reggelivel, vagy a hírek átböngészésével. Amíg nem üt az óra, addig azt csináltok, ami jólesik, ne féljetek kényeztetni magatokat! Utána újult erővel vetitek majd bele magatokat a munkába!

Állítsatok fel egy sorrendet!

Forrás:
pixabay

Higgyétek el, ha tudjátok, hogy milyen feladataitok vannak aznapra, és felállítotok egy sorrendet, sokkal könnyebben végeztek a feladatokkal, mintha csak úgy céltalanul belevágnátok. Így nem lesz kapkodás a vége, és nem fogtok az utolsó pillanatban rájönni, hogy egy fontos feladatot kihagytatok. Ez egyenes út a túlórához, kell az nektek?

“Mit akarok elérni a nap végére?”

Ma kicsit lazább napot szeretnétek, vagy hamarabb el kell jönnötök a munkahelyetekről? Akkor ehhez igazítsátok a napotokat. Sokkal jobb, ha időnként alkudoztok magatokkal: ma könnyedebb feladatokra koncentráltok, mert nem sikerült eleget aludnotok, de holnap sokkal többet hoztok ki magatokból.

Hallgassatok zenét!

Mert a zene jó hatással van a szervezetetekre, így jó, ha munka előttre is összeállítotok egy melankolikus playlistet a relaxáláshoz, és egy munkára ösztönző, ritmikusabb zenelista is legyen a tarsolyotokban!

Ti hogyan készültök a munkára?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.