Egyéb kategória

Hogyan kerül egy asztrológus a Fehér Házba? – 7 érdekes életű elnökfeleség

Az elnökök feleségei az első számú asszonyok a nagyvilágban. Mosolyognak, kiállnak a férjeik mellett, de mit csinálnak a mindennapokban? Mi az, amitől igazán ők lesznek az első számú asszonyok?
vous - 2015.11.08.
Hogyan kerül egy asztrológus a Fehér Házba? – 7 érdekes életű elnökfeleség

Ki volt az első hivatalos first lady?

Hosszú, egyenjogúság nélküli évek teltek az elnökfeleségek „first lady” megnevezése nélkül. Majd 1849-ben Amerika negyedik elnökének a felesége lehetett az a szerencsés, aki elsőként viselhette ezt a megtisztelő nevet. Ő volt Dolley Madison, James Madison párja.

Michelle Obama

Jelenleg a legismertebb first lady Michelle Obama. Bármit tesz vagy mond, azonnal bekerül a hírekbe. A first ladyk ruhái állandóan kritikusok kereszttüzének vannak kitéve, ez alól Obamáné sem kivétel. Az évek során stílusikonná nőtte ki magát. Michelle Obama igyekszik az összes női szerepnek megfelelni: anya, hiszen két gyermekük van, nő, mert férjét a végsőkig támogatja, és nem utolsósorban ember, hiszen láthattuk őt például falat festeni.

Mindemellett nagyon sokat tesz az egészséges életmódért, gondoljuk csak bele, mennyit cikkeznek híres karizmáról. Tény, hogy neki már biztosan nincs integetőhája. Ha ti is szeretnétek megszabadulni tőle, tanuljatok meg néhány szuperhatékony gyakorlatot Takács Nórától.

Jacqueline Kennedy

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

A történelem leghíresebb first ladyje Jackie Kennedy. Az egyik legfiatalabb is volt mind közül. 24 évesen ment feleségül John F. Kennedyhez, házasságuk hullámvölgyekkel volt teli. JFK hírhedt volt nőügyeiről – elég csak Marilyn Monroe-ra gondolni –, de Jackie-t sem kellett félteni. Számtalan bulin tűnt el egy-egy férfival néhány röpke órára.

Stílusérzéke fantasztikus volt, kiválóan beszélt franciául, akárhova ment, őt jobban megjegyezték, mint férjét. Mindig a legkiválóbb tervezők ruháit viselte, nem véletlenül, hiszen az „elnökfeleségeskedés” előtt a Vouge junior szerkesztője volt.

Hillary Clinton

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

Bill Clinton elnöksége nem volt botrányoktól mentes, és ennek árnyoldalát Hillary Clinton tapasztalta meg leginkább. Gondolom, a Monica Lewinsky-botrányt senkinek nem kell bemutatnom. Ha mégis, olvassátok el Mariann cikkét! Hillary, miután megtudta, hogy mi történt, hozzávágott férjéhez egy lámpát, valamint könyveket.

Heves és határozott asszony, egyszer állítólag meggyőzött egy újságkihordót, hogy vigye ki a reptérre. Szép teljesítmény, de nem lepődünk meg, hiszen 1996-ban elnyerte a Grammyt „Legjobb beszéd” kategóriában. Úgyhogy higgyünk neki másban is, hiszen állítólag csodás csokis sütit tud sütni.

Eva Perón

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

„Don’t cry for me Argentina” – szól a dal Madonnától az Evitából. De ki volt a nő, aki híd helyett szivárvány akart lenni Európa és Dél-Amerika között? Karrierjét a családi lázadás ellenére színésznőként kezdte a fővárosban. Majd megtörtént a találkozás Juan Perónnal. Amikor férje a Critica című lap épületének gyújtogatása után börtönbe került, Eva minden tehetségét bevetve tömegeket mozgatott meg, hogy férjét engedjék szabadon.

Ezek után minden erejével azon volt, hogy a szegények és munkások védelmét szolgálja, és ezt kiválóan teljesítette. Sosem felejtette el, honnan jött, és ezért a nép mindig hálás volt neki. Viszont az arisztokrácia igazán sosem fogadta be, de a nép örökre szívébe zárta.

Nobuko Kan

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

A következő első számú asszony nem a legtipikusabb first lady listánkon. Nobuko Kan a japán miniszterelnök felesége, és legutóbbi nyilatkozatában kijelentette, hogy ha újraélné az életét, akkor biztosan nem a férjét választaná. Azért egy kis magyarázatra szorul ez a mondat, Nobuko Kan maga tette helyre a bulvárra éhes médiát:

Egyszer már végigéltem ezt az életet. Nem lenne érdekes még egyszer végigcsinálni ugyanazt.

Tehát abban az esetben, ha módja lenne a reinkarnációra.

Betty Ford

A legaktívabb elnökfeleségként tartják számon, Gerald Ford amerikai elnök felesége volt az 1970-es években. Férje posztra kerülése után néhány héttel mellrákot diagnosztizáltak nála. A daganat eltávolítása után nők millióinak hirdette, hogy figyeljenek önmagukra. A mellrák elleni küzdelem egyik, ha nem a legnagyobb harcosa volt. Férje 1976-os veresége mélyen megviselte, alkoholhoz és kábítószerhez nyúlt, de kigyógyult betegségéből, és 2011-ben 93 évesen hunyt el.

Nancy Reagan

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség

Ronald Reagan feleségéről egy dolgot érdemes tudni: az asztrológia volt a mindene. A sikertelen Reagan-merénylet után egy személyi asztrológust fogadott a Fehér Házba, és tőle, azaz a csillagoktól kért tanácsot. Óriási vihart kavart, hogy beleláthat egy asztrológus a történésekbe, ki tudja, ezzel mekkora botrányt okozva. No de nem ő volt az egyetlen, aki néha inkább a csillagokkal, pontosabban példaképével dumálgatott. Nancy olykor tanácsot kért Eleanor Roosevelttől, aki állítása szerint adott is neki: „Hívjuk ezt inkább meditációnak.”

Forrás:
AFP/Europress Fotóügynökség
Ajánlott cikkek