Egyéb kategória

Vigyázzatok! Nem is sejtitek, mi lehet a reggeli kávétokban

Kávé. Koffein, kávébab, cukor és tej keveréke. Azt gondolnánk, csak ebből áll a reggeli „életmentő” kávénk. Hát nagyot tévedtünk.
vous - 2015.11.08.
Vigyázzatok! Nem is sejtitek, mi lehet a reggeli kávétokban

Mindennap isszuk, és meg sem fordul a fejünkben, hogy valami olyan lehet benne, aminek nagyon nem kellene. A Valenciai Egyetem kutatói nyugtalanító felfedezésre bukkantak, amikor bevizsgáltak 100 különböző kávét Spanyolországban.

A teszt során kiderült, hogy számos kávé tartalmaz bizonyos mikotoxint, amit a mérgező metabolit termelt. Vagyis amit találtak, az

penész.

Forrás:
pexels.com

A mikotoxin rákkeltő, összefüggésbe hozták a májrákkal és más súlyos egészségügyi problémákkal is. Ha túl sokat fogyasztunk belőle, káros hatással lehet az immunrendszerre. De belélegezve is okozhat neurológiai, bőrgyógyászati és nyirokrendszeri problémákat.

Szerencsére a kutatók még nem biztosak abban, hogy határérték fölötti mennyiséget találtak a kávékban. Hiteles eredményekhez még több kutatást kell végezniük.

Honnan tudhatod, hogy a kávéd mérgező?

Tudósok szerint ha furcsán keserű az íze, nem úgy, mint ahogy megszoktátok, akkor gyanakodhattok, hogy a kávéval valami nem stimmel. Az is nagyon fontos, hogy az otthoni kávéskannát tisztán tartsátok!

Persze nem lehet minden bolti kávét ellenőrizni, ezért is jobb ha más folyadékokkal próbáljátok helyettesíteni a kávét. Legalább napi egyszer.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.