Világ

Spóroljatok egy kisebb vagyont mindössze egyetlen táblázat segítségével!

Sebesen közeledünk az év legszebb és egyben legköltségesebb időszakához, a karácsonyhoz. Habár most sem késő nekiállni spórolni, de a legjobb, amit tehettek, ha elkezdtek a jövő évi időszakra készülni. Tartsatok velem, megmutatom, egy kis odafigyeléssel milyen könnyen spórolhattok meg egy kisebb vagyont, amivel a jövő évi karácsony egyszerűbben kivitelezhető lesz!

vous - 2015.10.30.
Spóroljatok egy kisebb vagyont mindössze egyetlen táblázat segítségével!

Könnyítsétek meg az életeteket egy kis táblázattal!

Arra gondoltam, készítek nektek egy táblázatot, amivel szerettünk volna egy kis ötletet adni ahhoz, hogyan spórolhattok akár karácsonyra is, ha hétről hétre félretesztek egy kicsit. A karácsony az év egyik legérzékenyebb időszaka, kiköltekezzük magunkat, aztán januárban fogjuk a fejünket, hogy már megint összevissza vásároltunk és nem maradt semmi félretett pénzünk.

Itt az ideje, hogy segítsünk magunkon és jóval az ünnepek előtt elkezdjünk tudatosan spórolni előre. Ráadásul ha a spórolás mellett leszokunk néhány káros szenvedélyről, nemcsak egészségesebbek leszünk, de pénzünk is marad. A tudatos vásárlásnak köszönhetően pedig a személyiségünket is fejleszthetjük és összeszedettebbek lehetünk az élet minden területén. Jól hangzik, nem?

Forrás:
Karácsonyi Anna

Hova lett a pénzem?

Sosem értitek, hogyan ment el a pénzetek pikk-pakk, hiszen nem is vettetek semmi extrát? Viszont azt kiszámoltátok valaha, hogy mennyit költötök egy hónapban csokira vagy bulikban alkoholra, cigire vagy épp felesleges – egyszer nem hordtátok azóta sem – ruhákra? Vagy mennyit dobtok ki az ablakon olyankor, amikor veszitek a kávét, ebédet és nem otthonról viszitek? Kezdjétek el egy hónapig vezetni a napi kiadásaitokat egy füzetben, telefonon, bárhol, és garantáltan le fog esni az állatok!

Holnaptól egy kis odafigyeléssel és néhány apró szabályt betartva máris spórolhattok!

1. Mindig készítsetek bevásárlólistát!

A legnagyobb tétel mindenkinél az étkezés, ezért az egyik legfontosabb, hogy legyen mindig bevásárlólistátok. Az örök szabályt pedig tartsuk be: ne éhesen kezdjetek neki a nagybevásárlásnak! Ezzel elkerülhetitek, hogy betárazzatok felesleges dolgokat, amit sosem esztek meg és így előbb-utóbb a kukában köt ki.

2. Elég a shoppingból!

Ha szerelmi bánatotok van, van egy rossz hírem: a shopping csak ideig-óráig gyógyír. A vásárlás okozta öröm hamar eltűnik a pénzetekkel együtt. Ha megőrültök attól, hogy otthon kell ülnötök, akkor inkább fizessétek be magatokat egy utazásra egyedül, vagy menjetek el a barátokkal valahova, ahol még nem jártatok. Fedezzetek fel új tájakat, mert a lelketek is kitisztul és élményetek is maradt, ellenben a feleslegesen összevásárolt kacatokkal.

3. A bankkártyának néha otthon a helye

Ne tartsatok magatoknál sok pénzt napközben, mert fennáll a veszélye, hogy könnyen elcsábultok. A legjobb, ha a bankkártyát is otthon felejtitek, ugyanis kutatások bizonyítják, hogy bankkártyával a kezünkben kevésbé tudunk megálljt parancsolni a felesleges kiadásoknak.

4. A pontgyűjtők igenis jó dolgok!

Gyűjtsétek a hűségpontokat a drogériákban. Ezzel olcsóbban vehetitek meg a kozmetikumokat, piperéket. Hűségkártyákkal olcsóbban tudtok mozizni is, sőt sok helyen további 5–15%-os árkedvezményt is kaphattok. Nyaralásoknál, utazásoknál pedig nézzetek szét a kuponos weboldalakon, de mindig legyetek résen, és járjátok körbe, mit is kaptok a pénzetekért.

5. Csereberéljetek!

Kétévente adjátok el a felesleges dolgaitokat. Ennyi idő alatt, ha nem hordtátok, használtátok, akkor nem is fogjátok. Rendezzetek közös garázsvásárt a barátokkal, post it-re felírhatjátok, mi mennyibe kerül, és a végén összeszámolhatjátok, mit vadásztatok össze egymástól. De csak simán cserélgethettek is, így mindenkinek frissül a gardróbja, és megmarad a pénzetek is.

6. Van, hogy a drágább megéri az árát!

A minőségi dolgok vásárlása elsőre tűnik csak pénzkidobásnak, aztán kiderül például egy cipővásárlásnál, hogy ha minden évben ugyanolyan fazonú csizmát vesztek, és évente kidobjátok, mert hordhatatlanná válik a gyenge minősége miatt, akkor ha kiszámoljátok, körülbelül három év alatt megtérül a minőségi darab ára. Ráadásul kevesebb szemetet is termeltek!

Tartsatok velem, kezdjük el együtt az 52 hetes spórolós kihívást!

Ajánlott cikkek