Egyéb kategória

Egy szépségkirálynő vajon mindig tökéletes?

Az ország legszebb lánya, szépségkirálynő, a Miss World Hungary 2014 nyertese – bárhogy is hívjuk, Kulcsár Edina szépsége vitathatatlan. De vajon vannak-e napok, amikor egy szépségkirálynőnek sem tetszik, amit a tükörben lát? Egyáltalán mit jelent számára a szépség? És van-e takargatnivalója? Kulcsár Edinával beszélgettünk hízékonyságról, tökéletességről, plasztikázásról, önbizalomhiányról és elfogadásról.

vous - 2015.10.27.
Egy szépségkirálynő vajon mindig tökéletes?

Van, amit az ország legszebb lánya nem szeret magán?

Sok apróságot fel tudnék sorolni, amivel nem vagyok 100%-ig megelégedve, de talán a lábam mérete az, ami a leginkább zavar. 41-es, és sajnos emiatt sokszor találom magamat olyan szituációban, hogy tetszik egy cipő, de természetesen az én méretemben pont nincsen. Ezen pedig sajnos se változtatni nem tudok, sem pedig takargatni, hiszen elég nehéz lenne. (nevet) Régen zavart, de mára már elfogadtam.

Egy szépségkirálynőnek mit jelent a szépség?

Számomra a szépség nem csak a külsőségekről szól.

Sokkal inkább fontos a belső, hogy legyen valakinek kisugárzása, fontos a viselkedése, a megjelenése és hogy adjon magára, ápolt legyen. Természetesen az egy óriási plusz, ha ezekhez társul egy csinos pofi és dekoratív megjelenés.

Vannak olyan napok, amikor a tükörbe nézve te sem vagy elégedett?

Hajjjaj! Igen sokszor előfordul. (nevet) Ilyen téren én is csak ugyanolyan ember vagyok, mint mások. Legalábbis feltételezem, hogy a legtöbben úgy vagyunk ezzel, hogy bizonyos napokon, amikor reggel felkelünk és a tükörbe nézünk, nem vagyunk megelégedve magunkkal. Persze olyanok is vannak, akik abszolút meg vannak elégedve magukkal mindig, minden téren, de én erre azt mondom, örülök, hogy vannak még tökéletes emberek. (nevet) Ettől függetlenül szerintem a tökéletesség nem létezik, arra csak törekedni lehet!

Forrás:
Borzi Vivien

Egy szépségkirálynőnek mindig a topon kell lennie. Téged hogyan képzeljünk el, amikor nem épp fotózásra vagy szereplésre indulsz? Mindig ügyelsz a külsődre?

Én általában szeretek a külsőmre, a megjelenésemre ügyelni. Sokkal magabiztosabbnak érzem magam, ha reggel rendesen időt szánok a ruha kiválasztására, a sminkemre és a hajamra. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy órákat töltök ezzel és báli sminkben megyek, egyszerűen csak szeretek ápoltan kinézni. Természetesen vannak napok, amikor még sminkelni sincs kedvem, és egyszerűen csak egy laza ruhába öltözöm fel. Van, amikor így érzem jobban magam.

Szerinted mitől szép egy nő?

A szépség nem minden, már csak azért sem, mert múlandó. Mindenki máshogy rangsorolja a „szépet”, akár a nevelésből fakadóan, akár azért, mert mások a tapasztalatai és az elképzelései is a szépséget illetően. Nyilván egy szép arcú nőre, aki még csinos is, mindenki azt mondja, hogy „hű, de szép”! De ez ennél többről szól.

Szerintem ha magabiztossággal, bájjal, értelemmel és egy kis alázattal rendelkezik, akkor már nagy baj nem lehet.

De ha még jobban belemennék, akkor a humorosságot, a kedvességet, az emberközpontúságot, a segítőkészséget, a kisugárzást, és még nagyon sok dolgot fel tudnék sorolni. Számomra ez nagyon komplex!

Mi a véleményed arról, hogy manapság a szépség fogalma kicsit eltorzult, és hamis képet mutatnak a sok manipulált képpel és a modellek hihetetlen vékonyságával?

Szerintem a szépség szubjektív. Nagyon sokat fejlődött a technika, és mára már sokak számára elérhetőek a Photoshop-programok, így bárki tud szépíteni a képein. Sok olyan lány van, akikkel szerintem már mindenki találkozott, hogy először csak egy képen látjuk, majd utána egy személyes találkozó alkalmával alig ismerjük meg. Ez sajnos nem jó, ugyanis másokat és saját magát is egy hamis képpel szeretné becsapni. Ennek valamilyen lelki háttere is lehet szerintem, de persze nem vagyok szakértő. Biztos a különféle magazinokban látott kampányfotókon szereplő modellekre szeretne hasonlítani, mint ahogy én is azt szerettem volna régebben, de aztán rá kell ébredni, hogy nem kell ugyanolyannak lenni, mint mások, mert attól leszünk különbek.

Forrás:
Borzi Vivien

El tudod képzelni, hogy az orrplasztikád mellett később még plasztikáztass?

Egyelőre azt mondom, hogy soha nem szeretnék mást plasztikáztatni, de azt szokták mondani, hogy „soha ne mondd, hogy soha!” (nevet) Ha kisbabám lesz, és a szoptatás után valamiért indokoltnak látszik, hogy a melleimet megcsináltassam, akkor lehetséges, hogy kés alá feküdnék.

A természetes öregedés híve vagy, vagy azok táborába tartozol, akik szeretnék majd minél tovább és mindenáron megőrizni a fiatalságukat?

Szerintem egy nő a 30-40-50-es éveiben néz ki a legjobban. Ezekben az években érett igazán egy nő, és valahol kíváncsi vagyok a majdani énemre.

Az biztos, hogy ügyelni fogok az egészséges táplálkozásra, a bőröm ápolására és a mozgásra, hiszen ezekkel természetesen lehet megelőzni valamelyest az öregedést.

Nyilatkoztál arról, hogy nagyon hízékony vagy. Mit tudsz tanácsolni azoknak a lányoknak, akik ezzel a problémával küzdenek?

A táplálkozására mindenképp ügyeljen oda az, aki ülőmunkát végez, de az is, aki szeretné fitten és egészségesen élni az életét. Néha lehet csalós napot tartani, de tényleg csak ritkán! Aki nem tud valamilyen oknál fogva edzőterembe járni, az otthon ugyanúgy tud tornázni vagy akár a szabadban futni. Aki el akar érni valamit, az tesz is érte, aki viszont csak hiú ábrándokat kerget és lusta, az mindig fog kifogást találni. Mindenki arra képes, amire szeretne!

Volt idő, amikor önbizalomhiányos voltál, mégis felülkerekedtél rajta. Hogyan sikerült?

Óriási bátorsággal! Nagy szerencsém, hogy amint kilépek a színpadra, nem látszik rajtam az a mérhetetlen izgalom, amit valójában érzek. Eddig minden szépségversenyen félve indultam el. Nem hittem soha egyiken sem, hogy tényleg nyerhetek. Valahogy mindig nagyon szép lányokkal versenyeztem és alábecsültem magam.

Még ma is hihetetlen, amikor belegondolok, hogy milyen eredményeket értem el!

Mit nézel meg más lányokon?

Hú! 🙂 Itt sok dolgot fel tudnék sorolni, de igyekszem rövidre fogni. Elsőnek az összhatást, a megjelenését nézem meg. Aztán jön, ami nekem fontos, hogy ki, hogyan mutatkozik be. A gesztusokból sok minden kiderül. Az ápoltság is nagyon fontos, mint például a körmök, haj, smink. Persze nem kötelező a smink, de ha van, szerintem nagyon fontos, hogy igényesen legyen megcsinálva, mert illúzióromboló, ha egy szép, értelmes lányon összevissza van kenődve a smink.

Forrás:
Borzi Vivien

Most nagyon felkapta az internet a sztárokról készült retusálatlan fotókat. Bevállalnál te is egy retusálatlan címlapképet vagy divatanyagot?

Igen. Abszolút! Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés.

Szerinted ki most a világon a legszebb?

Nekem a dédnagymamám a legszebb! Csak úgy sugárzik belőle a jóság és a szeretet! Számomra őt ez csodálatossá teszi. De persze az anyukámról ugyanezt el tudom mondani.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.