Egyéb kategória

Kiderült, melyik alkalmazás tesz minket boldogabbá a Facebooknál

Azt hinné az ember, hogy mivel a Facebook a mindennapjaink szerves részét képezi a 21. században, ezért egyértelműen ez az a közösségimédia-felület, ami az embereket boldogabbá teszi. Az értesítések, az üzenetek, minden, ami az okostelefonunk kijelzőjén felvillan és Facebookkal kapcsolatos. Egy kutatás szerint mégsem a kis F betűs applikáció boldogít minket a leginkább.
vous - 2015.10.25.
Kiderült, melyik alkalmazás tesz minket boldogabbá a Facebooknál

Ti melyik közösségimédia-értesítésnek örültök a legjobban? Facebook vagy Snapchat? Instagram vagy Twitter? Jobb, ha megjelölnek egy képen Instán, mint ha Facebookon teszik ugyanezt. Vagy csak szerintem?! Mindenesetre a Michigan Egyetem tanulmányt készített ezzel kapcsolatban. Azt figyelték, hogyan befolyásolja az emberek érzelmeit egy nap a közösségi média.

Az eredmény pedig azt mutatja, hogy bizony a Snapchat használatakor sokkal boldogabbak leszünk, mint bármelyik másik alkalmazásnál.

Joseph Bayer, a tanulmány szerzője szerint ez nem amiatt van, hogy Snapchaten küldözgetjük egymásnak a szexi és meztelen fotós képeket. A legtöbben persze ezt az appot is a szex és annak bármilyen virtuális formája miatt kedvelik. De Bayer így nyilatkozott a tanulmányról:

A Snapchatet általában arra használják a felhasználók, hogy a közeli barátaikkal spontán kommunikáljanak egy új és sokkal élvezetesebb módon.

A tanulmány szerint a Facebook és a Snapchat közötti egyik legnagyobb különbség, amiből talán utóbbi sikere is fakad, hogy a Facebook mára csak a fontos és nagy pillanatok nyilvánosságra hozásának tárháza lett. Ballagások, esküvők, születésnapok és hasonló események, amiket minden ismerősével meg akar osztani az ember. Ezzel szemben a Snapchat egy külön kis világot hozott létre, ahol apró, de vicces és boldog pillanatokat osztanak meg barátaikkal a felhasználók. Épp ezért izgalmasabb, ha itt nézhetünk bele más életébe. Elvégre, ha jobban belegondolunk, Facebookon senkit nem fog érdekelni, hogy épp a kocsiban ülünk. A Snapchaten pedig ez teljesen elfogadott, és a legjobb barátnőnk valószínűleg egy hasonlóan értelmes képpel fog reagálni.

Nektek melyik a kedvenc közösségimédia-felületetek?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.