Egyéb kategória

Kiderült, melyik alkalmazás tesz minket boldogabbá a Facebooknál

Azt hinné az ember, hogy mivel a Facebook a mindennapjaink szerves részét képezi a 21. században, ezért egyértelműen ez az a közösségimédia-felület, ami az embereket boldogabbá teszi. Az értesítések, az üzenetek, minden, ami az okostelefonunk kijelzőjén felvillan és Facebookkal kapcsolatos. Egy kutatás szerint mégsem a kis F betűs applikáció boldogít minket a leginkább.
vous - 2015.10.25.
Kiderült, melyik alkalmazás tesz minket boldogabbá a Facebooknál

Ti melyik közösségimédia-értesítésnek örültök a legjobban? Facebook vagy Snapchat? Instagram vagy Twitter? Jobb, ha megjelölnek egy képen Instán, mint ha Facebookon teszik ugyanezt. Vagy csak szerintem?! Mindenesetre a Michigan Egyetem tanulmányt készített ezzel kapcsolatban. Azt figyelték, hogyan befolyásolja az emberek érzelmeit egy nap a közösségi média.

Az eredmény pedig azt mutatja, hogy bizony a Snapchat használatakor sokkal boldogabbak leszünk, mint bármelyik másik alkalmazásnál.

Joseph Bayer, a tanulmány szerzője szerint ez nem amiatt van, hogy Snapchaten küldözgetjük egymásnak a szexi és meztelen fotós képeket. A legtöbben persze ezt az appot is a szex és annak bármilyen virtuális formája miatt kedvelik. De Bayer így nyilatkozott a tanulmányról:

A Snapchatet általában arra használják a felhasználók, hogy a közeli barátaikkal spontán kommunikáljanak egy új és sokkal élvezetesebb módon.

A tanulmány szerint a Facebook és a Snapchat közötti egyik legnagyobb különbség, amiből talán utóbbi sikere is fakad, hogy a Facebook mára csak a fontos és nagy pillanatok nyilvánosságra hozásának tárháza lett. Ballagások, esküvők, születésnapok és hasonló események, amiket minden ismerősével meg akar osztani az ember. Ezzel szemben a Snapchat egy külön kis világot hozott létre, ahol apró, de vicces és boldog pillanatokat osztanak meg barátaikkal a felhasználók. Épp ezért izgalmasabb, ha itt nézhetünk bele más életébe. Elvégre, ha jobban belegondolunk, Facebookon senkit nem fog érdekelni, hogy épp a kocsiban ülünk. A Snapchaten pedig ez teljesen elfogadott, és a legjobb barátnőnk valószínűleg egy hasonlóan értelmes képpel fog reagálni.

Nektek melyik a kedvenc közösségimédia-felületetek?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.