Egyéb kategória

Kiderült, melyik alkalmazás tesz minket boldogabbá a Facebooknál

Azt hinné az ember, hogy mivel a Facebook a mindennapjaink szerves részét képezi a 21. században, ezért egyértelműen ez az a közösségimédia-felület, ami az embereket boldogabbá teszi. Az értesítések, az üzenetek, minden, ami az okostelefonunk kijelzőjén felvillan és Facebookkal kapcsolatos. Egy kutatás szerint mégsem a kis F betűs applikáció boldogít minket a leginkább.
vous - 2015.10.25.
Kiderült, melyik alkalmazás tesz minket boldogabbá a Facebooknál

Ti melyik közösségimédia-értesítésnek örültök a legjobban? Facebook vagy Snapchat? Instagram vagy Twitter? Jobb, ha megjelölnek egy képen Instán, mint ha Facebookon teszik ugyanezt. Vagy csak szerintem?! Mindenesetre a Michigan Egyetem tanulmányt készített ezzel kapcsolatban. Azt figyelték, hogyan befolyásolja az emberek érzelmeit egy nap a közösségi média.

Az eredmény pedig azt mutatja, hogy bizony a Snapchat használatakor sokkal boldogabbak leszünk, mint bármelyik másik alkalmazásnál.

Joseph Bayer, a tanulmány szerzője szerint ez nem amiatt van, hogy Snapchaten küldözgetjük egymásnak a szexi és meztelen fotós képeket. A legtöbben persze ezt az appot is a szex és annak bármilyen virtuális formája miatt kedvelik. De Bayer így nyilatkozott a tanulmányról:

A Snapchatet általában arra használják a felhasználók, hogy a közeli barátaikkal spontán kommunikáljanak egy új és sokkal élvezetesebb módon.

A tanulmány szerint a Facebook és a Snapchat közötti egyik legnagyobb különbség, amiből talán utóbbi sikere is fakad, hogy a Facebook mára csak a fontos és nagy pillanatok nyilvánosságra hozásának tárháza lett. Ballagások, esküvők, születésnapok és hasonló események, amiket minden ismerősével meg akar osztani az ember. Ezzel szemben a Snapchat egy külön kis világot hozott létre, ahol apró, de vicces és boldog pillanatokat osztanak meg barátaikkal a felhasználók. Épp ezért izgalmasabb, ha itt nézhetünk bele más életébe. Elvégre, ha jobban belegondolunk, Facebookon senkit nem fog érdekelni, hogy épp a kocsiban ülünk. A Snapchaten pedig ez teljesen elfogadott, és a legjobb barátnőnk valószínűleg egy hasonlóan értelmes képpel fog reagálni.

Nektek melyik a kedvenc közösségimédia-felületetek?

Ajánlott cikkek