Egyéb kategória

Csak „szürke” modelleket alkalmaz egy ügynökség – De kik ők?

Ha egy modell eléri a negyvenes, ötvenes éveit, akkor az általában azt jelenti, hogy itt a vége, "kinőtt" a divatvilágból. Azonban egy új modellügynökség erről egészen máshogy gondolkozik.
vous - 2015.10.22.
Csak „szürke” modelleket alkalmaz egy ügynökség – De kik ők?

Rebecca Valentine-nek annyira elege lett abból, hogy a modellek csak tinik és tökéletesek lehetnek, hogy elhatározta, felkarolja az idősebb modelleket. Ezért elindította a Grey Model Agencyt, vagyis a „Szürke Modellügynökséget” idén márciusban – írja a Huffingtonpost.

Az ügynökség kizárólag 35 éven felüli modelleket alkalmaz. Céljuk, hogy megváltoztassák a közvéleményt a kor megítéléséről. Szeretnék, ha az idő előrehaladtával a modellek nem válnának láthatatlanná a szakmában, hanem tovább kamatoztathatnák a tudásukat, a tapasztalataikat és a stílusukat.

Rebecca először azt gondolta, inkább egészségügyi kampányokhoz fogják felkérni a modelleket, de legnagyobb meglepetésére a divatvilág is érdeklődött irántuk.

Ez nem karikatúra, humor vagy sztereotípia. Attól, hogy a hajatok megőszül és szemüvegesek lesztek, még nem kell úgy kinéznetek, mint egy nagymama – 40 és 80 között is nézhettek ki különbözően egytől egyig, hiszen 1 és 40 éves kor között sem néznek ki ugyanúgy az emberek – mondja Rebecca.

Talán az eddigi legnagyobb sikersztorijuk egy 82 éves francia nő története, aki még sosem modellkedett, de nemzetközi hírnevet szerzett magának, mikor végigsétált a londoni divathét kifutóján.

Forrás:
Gray Model Agency/Phillip Papadis

De nemcsak az ő, hanem Nicola Griffin (az alábbi képen jobbra) karrierje is beindult az elmúlt hónapokban.

Forrás:
Gray Model Agency/Phillip Papadis

Most, túl az ötvenen nagyon inspiráló látni a szép nőket mindenféle korosztályból, és tudni, hogy azok maradtak, akik voltak. Tudni, hogy az idősebb nők is jól néznek ki, és részt vesznek a ruhák és egyéb termékek értékesítésében is.

A nők mellett pedig férfimodelleket is alkalmaz az ügynökség, bár nekik még nem sikerült az a bizonyos nagy áttörés.

Forrás:
Gray Model Agency/Phillip Papadis

Minden hangsúly a női modelljeinken van. A férfimodelljeink is nagyon jól néznek ki, de sajnos rájuk nem túl nagy a kereslet.

Azonban ki tudja, lehet, hogy nemsokára eljön az ő idejük is?

Ajánlott cikkek