Egyéb kategória

Csak „szürke” modelleket alkalmaz egy ügynökség – De kik ők?

Ha egy modell eléri a negyvenes, ötvenes éveit, akkor az általában azt jelenti, hogy itt a vége, "kinőtt" a divatvilágból. Azonban egy új modellügynökség erről egészen máshogy gondolkozik.
vous - 2015.10.22.
Csak „szürke” modelleket alkalmaz egy ügynökség – De kik ők?

Rebecca Valentine-nek annyira elege lett abból, hogy a modellek csak tinik és tökéletesek lehetnek, hogy elhatározta, felkarolja az idősebb modelleket. Ezért elindította a Grey Model Agencyt, vagyis a „Szürke Modellügynökséget” idén márciusban – írja a Huffingtonpost.

Az ügynökség kizárólag 35 éven felüli modelleket alkalmaz. Céljuk, hogy megváltoztassák a közvéleményt a kor megítéléséről. Szeretnék, ha az idő előrehaladtával a modellek nem válnának láthatatlanná a szakmában, hanem tovább kamatoztathatnák a tudásukat, a tapasztalataikat és a stílusukat.

Rebecca először azt gondolta, inkább egészségügyi kampányokhoz fogják felkérni a modelleket, de legnagyobb meglepetésére a divatvilág is érdeklődött irántuk.

Ez nem karikatúra, humor vagy sztereotípia. Attól, hogy a hajatok megőszül és szemüvegesek lesztek, még nem kell úgy kinéznetek, mint egy nagymama – 40 és 80 között is nézhettek ki különbözően egytől egyig, hiszen 1 és 40 éves kor között sem néznek ki ugyanúgy az emberek – mondja Rebecca.

Talán az eddigi legnagyobb sikersztorijuk egy 82 éves francia nő története, aki még sosem modellkedett, de nemzetközi hírnevet szerzett magának, mikor végigsétált a londoni divathét kifutóján.

Forrás:
Gray Model Agency/Phillip Papadis

De nemcsak az ő, hanem Nicola Griffin (az alábbi képen jobbra) karrierje is beindult az elmúlt hónapokban.

Forrás:
Gray Model Agency/Phillip Papadis

Most, túl az ötvenen nagyon inspiráló látni a szép nőket mindenféle korosztályból, és tudni, hogy azok maradtak, akik voltak. Tudni, hogy az idősebb nők is jól néznek ki, és részt vesznek a ruhák és egyéb termékek értékesítésében is.

A nők mellett pedig férfimodelleket is alkalmaz az ügynökség, bár nekik még nem sikerült az a bizonyos nagy áttörés.

Forrás:
Gray Model Agency/Phillip Papadis

Minden hangsúly a női modelljeinken van. A férfimodelljeink is nagyon jól néznek ki, de sajnos rájuk nem túl nagy a kereslet.

Azonban ki tudja, lehet, hogy nemsokára eljön az ő idejük is?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.