Egyéb kategória

Egy megalázott modell nyílt levelet írt a divatiparnak

Már eddig is tudtuk, hogy a divatvilág előnyben részesíti a sovány modelleket, de azért ez már tényleg felháborító! Erre a gyönyörű modellre azt mondták, hogy túl kövér, annak ellenére, hogy csak 34-es és 36-os ruhákat hord. A fiatal lány most nyílt levelet írt a divatiparnak.
vous - 2015.10.17.
Egy megalázott modell nyílt levelet írt a divatiparnak

A londoni modell, Charli Howard, aki szerepelt már a Harper’s Bazaarban és Glamourban is, igazán megalázó helyzetbe került. Egy castingon ugyanis túl kövérnek ítélték ahhoz, hogy modellkedhessen, pedig mindössze S-es a mérete – és ez manapság nem is ritka eset. Szerintetek hogy képes valaki ennek a nőnek azt mondani, hogy fogynia kéne?

Forrás:
instagram.com/charlihoward

Én többé nem engedem, hogy ti mondjátok meg nekem, hogy mi a baj a megjelenésemmel, és hogy min kéne változtatnom annak érdekében, hogy ‘szép’ legyek. Nem vagyok hajlandó szégyellni a testemet, és azért idegeskedni, hogy esetleg nem felelek meg a nevetséges és elérhetetlen szépségszabványoknak.

Charli még több fontos pontot is említ a levelében. Például, hogy a modellek kénytelenek lefogyni azért, hogy tökéletesen mutassanak rajtuk a kisebb méretű ruhák is, azonban ő nem akar „betegesen” soványra fogyni emiatt – írja a Huffington Post.

Ha nem sejtenétek, én nő vagyok. Én is ember vagyok. Nem tudom lefaragni a csípőcsontomat csak azért, hogy beleférjek egy szabványméretű ruhába.

Forrás:
instagram.com/charlihoward

Charli azt írja, továbbra is szeretne modellkedni, de csak úgy, ha nem kell hozzá betegesen soványra fogynia.

Ha egy ügynökség engem kér fel, az én testemet, a nőiességemet, akkor hívjanak nyugodtan, de addig, amíg ez nem történik meg, én végeztem.

Forrás:
instagram.com/charlihoward

A fiatal modell reméli, hogy ezzel rávilágított a divatipar egyik hatalmas problémájára. Mi pedig teljesen egyetértünk vele: a lényeg, hogy érezzétek jól magatokat a bőrötökben!

Ajánlott cikkek