Egyéb kategória

Kínai kaja másképp – Ételek, amikbe nem lenne szívünk beleharapni

Minden vágyam, hogy egyszer két pofára toljam a kínai ételkülönlegességeket. Egy kínai piac, ahol az utcai étkezdések tolonganak, hogy teletömjék a külföldi turistákat, az maga lenne a Kánaán nekem.
vous - 2015.10.19.
Kínai kaja másképp – Ételek, amikbe nem lenne szívünk beleharapni

Már csak azért is, mert ők aztán tudnak újat alkotni, és ha kajáról van szó, akkor abból is tudnak művészetet csinálni. Ha meglátjátok ezeket az utcai ételkülönlegességeket, higgyétek el, ti is egyből Kínába fogtok vágyni!

Virág alakú vattacukor? Ide vele!

Őrület, de ez a virágkompozíció vattacukorból van. A cukorárus bravúrosan ragasztja egymásra a különböző színű rétegeket, s hurkapálcikával alakítgatja. Ráadásul nemcsak egyféle minta van, hanem többféle virágot is képesek kihozni belőle! Bevallom, nem vagyok oda a vattacukorért, DE EZ! Ez kell.

Festés cukorral? Naná!

Ez a pasi ugyanis hideg márványlap előtt ülve fest, méghozzá barna cukorral. Az olvasztott cukrot csorgatja a kanálról, az alábbi videóban éppen sárkányt formázva, majd a végén hurkapálcikát ragasztva bele, valaki kezébe kerül majd, aki örökre elpusztíthatja. Sajnos nem én.

Cukor-üvegfújás az új meseország!

Nem tudok elszakadni ettől a videótól. Szerintem Willy Wonka egyből szerződést írna ezzel a pasival, aki valamilyen speciális, nyúlós, üveghatású cukorból készít figurákat a vásárlók közreműködésével. Míg ti fújjátok a levegőt a kis cukros csövön, a pasas alakítgatja a nyalánkságot. Tisztára, mint egy üvegfújó mester.

Ti melyiket akarnátok magatoknak?

Ajánlott cikkek