Egyéb kategória

10 módszer, hogy könnyebben menjen a nyelvtanulás

Állítólag ha az ember két idegen nyelvet már megtanul, a harmadik és a negyedik egyre könnyebb, mire pedig az ötödikhez ér, úgy megy majd a nyelvtanulás, mint a karikacsapás. De mi lehet a titok nyitja? Egy jó tanár, könyv, nyelvérzék és sok szorgalom mellett van néhány tipp, amit érdemes betartani. Hogy miket? Íme!

vous - 2015.10.15.
10 módszer, hogy könnyebben menjen a nyelvtanulás

1. Legyél motivált!

Hiába tűnik egyértelműnek a motiváció fontossága, mégis sokan elfelejtik, miért is szeretnék igazán az adott nyelvet megtanulni. Fontos, hogy mindig lebegjen a szemed előtt, hogy miért roskadozol órákat a könyv felett. Hidd el, ha nincs nyomós okod, amiért szeretnéd megtanulni egy másik ország nyelvét, akkor elég egy nehezebb lecke ahhoz, hogy feladd az egészet. Készíts motivációs táblát, hogy mindig emlékezz, miért is csinálod!

2. Keress partnert!

Az ember társas lény, igaz ez akkor is, ha a nyelvtanulásra gondolunk. Válassz magadnak egy partnert, akivel együtt tanulhatsz! Amellett, hogy a nehezebb pillanatokban támogathatjátok egymást, akkor is tudtok segíteni, ha párbeszédeket, feladatokat kell gyakorolni. Egyedül semmi sem olyan jó móka, nem?

3. Beszélj magadhoz!

Ha épp nincs senki, akihez szólhatnál, szólj magadhoz! Igen, furcsának tűnhet, de többet segít, mint gondolnád. Amellett, hogy visszahallod a saját kiejtésedet, magabiztosabbá is tehet, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy később meg merj szólalni a külföldi nyaralásod alatt.

4. Mindig tartsd magad a célodhoz!

Soha ne felejtsd el, miért is akarod megtanulni az adott ország nyelvét. Ha például üzleti célból, akkor érdemes olyan szövegeket olvasni, feladatokat gyakorolni és szavakat tanulni, amik kapcsolódnak az adott témához.

5. Élvezd!

Ha már elég magabiztosnak érzed magad a nyelv használatakor, akkor próbálj meg egy kicsit kreatívan kikapcsolódni. Ne mindig csak tanuld, ideje, hogy élvezd is a megtanult nyelvet! Nézz meg egy filmet a tanult nyelven, írj egy verset, olvass el egy könyvet, vagy bármit, ami azon a nyelven van, és úgy érzed, kikapcsol.

Forrás:
Unsplash

6. Engedd el magad!

Sokáig hallani lehetett, hogy a gyerekek könnyebben tanulnak nyelvet, ma már azonban a tudósok állítólag nem találnak összefüggést a nyelvtanulás és a kor között. A titok valószínűleg a gyermekek hozzáállásában rejlik. Érdemes elengedned magad, élvezni a tanulást, és elfogadni, hogy minden ember hibázik. Lazulj el, és máris könnyebben ráhangolódsz!

7. Ideje elhagyni a komfortzónád

Nem elég, ha otthon a könyv felett jól ismétled egymás után a szavakat. Próbáld ki magad úgy, hogy elhagyod a komfortzónádat! Beszélj az adott nyelv használóihoz, rendelj ételt, mesélj viccet!

8. Fülelj!

Mielőtt használni kezded a nyelvet, érdemes hallgatnod, hogy megszokd. Elsőre minden nyelv furcsának tűnhet, de minél többet hallgatod, annál jobban rááll az agyad. Nézz filmeket, hallgass zenéket, beszélgetéseket, és szinte játszva fogsz tanulni.

9. Nézd az embereket, amikor beszélnek!

Nem elég, ha hallod, érdemes megfigyelni az adott nyelv beszélőit. Figyeld a nyelvhasználó száját, nyelvét, artikulációját, így könnyedén elsajátíthatod a különböző nyelvek kiejtési formáit.

10. Mélyülj el!

Ha rávetted magad a nyelvtanulásra, akkor időt is szánj rá! Nem elég, ha heti egyszer leülsz a könyv fölé, és megtanulsz tíz szót. A nyelvtanulás idő- és energiaigényes dolog, érdemes rá mindennap szánnod egy órát, ha szeretnél minél előbb megszólalni az adott ország nyelvén. Ha a saját időbeosztásodnak megfelelően, saját tempódban, kényelmesen szeretnél tanulni, ismerkedj meg az online angol képzés részleteivel

Hajrá, próbáld ki!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.