Egyéb kategória

Melyik a szezon legdivatosabb táskája? – 5 villámkérdés 3 magyar táskatervezőhöz

Vannak a cipőmániások. Vannak a táskamániások. És azok, akik mániásan gyűjtik a cipőket ÉS a táskákat is. Azoknak, akik minőségi és egyedi darabokra vágynak, érdemes szétnézniük a magyar táskatervezők kínálatában is. Itthon ugyanis olyan szakemberek alapítottak az elmúlt években saját márkát, akik nemcsak minőségi, hanem gyönyörű darabokat készítenek. Ez alkalommal három tervezőt kérdeztem a női táska rejtelmeiről, a szezon kötelező darabjáról, és arról, hogyan érdemes különleges táskát viselni.

vous - 2015.10.10.
Melyik a szezon legdivatosabb táskája? – 5 villámkérdés 3 magyar táskatervezőhöz

Trendtipp: valami burgundi kötelező

A TheBétaVersion tervezője, Rainer Zsófi egy mátrai kirándulásból merített ihletet az új kollekció elkészítéséhez. Az őszi erdő nyugalmát és színeit szerette volna visszaadni. A márka amúgy öt éve létezik, a modellek általában bőrből és filcből készülnek.

1. Melyik a szezon must have darabja úgy általában?

Valami burgundi. Egy bordó kalap vagy kabát, vagy mindkettő!

2. A legtutibb tipp bőrtáska vásárlásához?

A mágneszárat messziről elkerülöm: gyakran nincs megfelelően megerősítve alatta az anyag, így a bőr pont a zár mellett fog kiszakadni, ami nagyon bosszantó!

3. A legérdekesebb lelőhely, ahonnan soha nem gondoltad volna, hogy lesz táskád?

Egy dániai kis faluban egy garázsvásáron találtam nagyon régen egy kerek, fonott táskát, amit nem tudtam otthagyni. Akkor még nem tudtam, hogy ez előrevetíti a jövőmet.

4. A táska után mi a második kedvenc ruhadarabod / kiegészítőd?

Cipő, természetesen.

5. A márka jellegzetessége, ami csak rátok jellemző?

Perforált, geometrikus minták, különleges részletek a hétköznapokban.

Mikor tesz hozzá egy táska egy nő megjelenéshez igazán?

Nemcsak mi, hanem a mindennap használt, kedvenc eszközeink is megérdemlik a minőséget. A JUREKKA többek között telefonok, tabletek és laptopok szállítására és tárolására készít bőrtokokat, de a táskatervezés sem idegen terep. Járadi Judit és Halmai Réka márkája a 2012-es Gombold újra! tervezőpályázaton vált országszerte ismertté. Kérdéseimre Judit válaszolt.

1. Melyik a szezon must have darabja?

Ha a trendeket nézzük, a hátitáska egyértelműen a szezon sztárja.

2. Milyen a tökéletes női táska – 3 szóban?

Hozzátesz a nő megjelenéséhez.

3. Mi az a 3 dolog, ami csak erre a márkára jellemző?

A tech-chic vonalat képviseljük, vagyis kifejezetten laptophoz, tablethez, mobiltelefonhoz készítünk kiemelkedő minőségű valódibőr kiegészítőket. Dizájn szempontjából az élénk színek és a letisztult formák adják meg a JUREKKA-stílust.

4. Van még új a nap alatt?

Igen, mindig lesz miből inspirálódni, ráadásul a technlógia villámgyorsan fejlődik, amivel filozófiánk szerint a JUREKKA-nak is lépést kell tartania.

5. Mikor tesz hozzá egy táska egy nő megjelenéshez igazán?

Két ideális eset van: amikor az öltözék van a táskáért – vagyis az outfit színeit, stílusát a táskához igazítjuk (pl. egy statement darabnál ez az egyetlen út). A másik esetben a táska van az öltözékért – vagyis a ruházat a mérvadó, és ahhoz választunk megfelelő kiegészítőt.

Forrás:
jurekka.com

Hogyan maradhat egy táska örök darab?

Egyszerűség, tisztaság, tömörség – ha három szóval kellene jellemezni az AGNESKOVACS márkát, akkor ezek lennének. Kovács Ágnes Bácsborsódon született, szülőfaluja csendes világa ihleti valamennyi kollekcióját. A bőrön kívül szívesen dolgozik fával, vászonnal vagy filccel. A lényeg, hogy időtálló, örök darabokat alkosson. De nem csak tőle függ, örök darab lesz-e a választott bőrdíszmű.

1. Melyik a szezon must have darabja?

A nőknél mindenképpen a clutch, hiszen olyan alkalmakon használjuk, amikor a kifinomultság elengedhetetlen.

2. Mikor viseled a saját táskáidat?

Mindennap. Az aktuális kollekciók mintadarabjait viselem, hiszen fontos, hogy teszteljem őket, és kiderüljenek azok a problémák, amiken javítani kell.

3. Hogyan maradhat egy kedvenc táska örök darab?

Ha formailag és anyagfelhasználást illetően rendben van, rendszeres ápolás mellett biztosan örök darabunk lehet.

4. Mi a második kedvenc ruhadarabod / kiegészítőd?

A bőrbetétes Calvin Kein gyűrűm.

5. A márka jellegzetessége, ami csak rá jellemző?

Egyetlen anyagdarab felhasználásal, kevés varrással alakítom ki a formákat, ez meghatározza az AGNESKOVACS formavilágát.

Forrás:
agneskovacs.hu
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.