Egyéb kategória

Nem vagyunk cukorból, hogy az esőben otthon üljünk – Hová mozduljunk a hétvégén?

Úgy tűnik, a hétvégére már tényleg búcsút inthetünk a fincsi és simogató napsütésnek, így nemcsak a ruhatárunkat, de a programlehetőségeinket is újra kell gondolnunk. Bár egy biciklitúrához nem éppen ideális a szakadó eső, azért ahogy azt Frakk is megmondta, nem vagyunk cukorból, hogy ki se mozduljunk a nappaliból.
vous - 2015.09.25.
Nem vagyunk cukorból, hogy az esőben otthon üljünk – Hová mozduljunk a hétvégén?

Mondjuk az a helyzet, hogy mielőtt bárminemű ajánlgatásba kezdenék, azért azt hozzáteszem, hogy egy 10-ig alvós, gyerekmentes, filmnézős napra én is szívesen beneveznék, mert az iskolakezdés óta eltelt lassan egy hónap és a reggel 6-os kelések kicsit leszívtak. De mivel a kisebbikünk elég mozgékony, és konkrétan úgy kel fel, hogy azt kérdezi, mi lesz ma a program, ha jót akarunk magunknak, kimozdulunk valamerre. És mivel az eső esik, a biciklizés és a túrázás kilőve. A reggeli úszás után viszont valamit mégiscsak csinálni kéne.

Arcoskodjunk!

Nem tipikus gyerekprogram, de mivel már csak vasárnapig látható a 15. ARC kiállítás, így szerintem érdemes lehet még esernyővel a kézben is végigsétálni és egy jót beszélgetni az évről évre a jelenünk kérdéseit, társadalmi folyamatait, furcsaságait feszegető, elgondolkodtató plakátok mondanivalójáról. Aztán meg elmehetünk moziba, és ott ők választanak filmet. A héten a VOUS-lányok is moziztak egyet, amiről élménybeszámolót is írtunk nektek.

Mozduljunk!

Szinte nem múlik el úgy hétvége, hogy Budapesten ne rendeznének valamilyen tömegsportrendezvényt vagy futóversenyt, így azoknak a családoknak, akinek már rég volt az Ironman 70.3, ajánlom a NATO futást, ahol a 13 év alattiak 4 kilométeres távon is elindulhatnak. A nagyobbaknak marad a 10 km.

Szombat esti láz, vasárnapi családozás

A budapesti KIOSK a mesés Kelet hangulatát felidéző hétvégét szervez, szombat este a felnőttek bulizhatnak, akár még hastáncosként is bemutatkozhatnak, vasárnap viszont a gyerekprogramokkal tarkított Sunday brunchon az egész család mulatozhat, ehet-ihat a különleges keleti finomságokból. Talán még valami marokkóit is találhatunk, ami, szó se róla, időnként még egy év itthonlét után is hiányzik.

Szüreteljünk!

Magyarország több nagy bortermelő vidékén folyatódnak még ezen a hétvégén is a szüreti mulatságok, én mégis inkább a Debrecen melletti Hadházi Káposztás Napokra invitálnálak benneteket, ahol szintén lesz futás (káposztás), evés (káposztás), kirakodóvásár, retró vidámpark, móka, kacagás, tánc és zene. Vasárnap például többek között Fehérvári Gábor Alfréd és a Magna Cum Laude is fellép.

Vasárnapi vásár, úgy, mint rég vót’

„Legyen úgy, mint régen vót…!” Ez a mottója a Tahitótfaluban most vasárnap megrendezendő Szent Mihály-napi vigasságnak. Városi gyerekeknek különösen jó programnak ígérkezik, hiszen lesz jószágbehajtás, állat-, termény- és kézművesvásár, és kosár körhinta is. Na meg persze vásárfia.

Hogy mit lehet még csinálni egy esős hétvégén, arról itt is olvashattok. Ha inkább egy kis romantikára vágytok, kattintsatok ide, amennyiben azonban a kapcsolatotok megerősítése a cél, akkor ezt az írásunkat keressétek.

Ajánlott cikkek