Egyéb kategória

Hangyákkal tömött kesztyű és nyaktörés – A legbrutálisabb beavatási szertartások a világon

Szinte minden ember átesik élete során legalább egy beavatási szertartáson. Legyen az a főiskolás gólyatábor, a kollégiumi beavatás, vagy akár a közös buli az új munkahelyünk rangidős dolgozóival. Úgy érezzük, tennünk kell valamit azért, hogy egy közösség tagjai lehessünk, hogy egyenrangú félként kezeljenek bennünket. Azonban ez nem mindenhol áll mókás feladatokból. Van, ahol brutális fájdalmakat kell átélniük az embereknek ahhoz, hogy befogadják őket.
vous - 2015.09.24.
Hangyákkal tömött kesztyű és nyaktörés – A legbrutálisabb beavatási szertartások a világon

Manapság egyre durvább történeteket hallunk már az egyetemi gólyatáborokról is. Ausztrália legrégebbi katolikus intézményében például arra kényszerítettek egy elsőévest, hogy alkoholt, sampont és kutyakaját tartalmazó keveréket igyon. A diáklányt életveszélyes állapotban szállították kórházba.

De Floridában is tiltottak már be hallgatói szervezetet azért, mert arra kényszerítették a gólyákat, hogy jeges vízben, bekötött szemmel tornázzanak, miközben a felsőévesek ütlegelik őket. Sőt, népszerű feladatnak mondható, hogy pár „gólyát” bezárnak egy szobába, és addig nem engedik ki őket, amíg a szobában lévő összes alkoholt meg nem isszák. Ebbe egy 18 éves kaliforniai diák három éve belehalt.

Szerencsére azért nem ez az általános. Ha ciki feladatokat is kell teljesíteniük a gólyáknak, a legtöbben inkább pozitívan gondolnak vissza rá, nem nyilvános megaláztatásként.

Viszont vannak olyanok, akiknek az életük része, hogy brutális szertartások keretében váljanak a közösség teljes jogú tagjává. Ilyenek például a férfivá avatási szertartások különböző törzseknél.

A Sateré-Mawé törzs

A szertartás résztvevőinek egy olyan hangyákkal tömött kesztyűt kell viselnie, melyeknek csípése harmincszor olyan erős, mint a darazsaké. A kesztyűt tíz percekig kell magukon hagyni, sőt közben még táncolniuk is kell. Az erős fájdalom, valamint a csípések egyéb mellékhatásai, mint a hányás és szívritmuszavar 24 óráig tartanak.

Algonkin indiánok

Ők úgy tartották, hogy annak, aki férfivá érett, minden gyerekkori emléket ki kell törölni a fejéből. Ezt egy olyan folyadékkal próbálták elérni, amely állítólag 100-szor erősebb, mint az LSD. A szer elfogyasztása után voltak, akik nem ismerték fel a családjukat, de olyanok is, akik azt is elfelejtették, hogy ők maguk kicsodák.

Pápua Új-Guinea

Itt a szertartásokat mindig az úgynevezett lélekházakban tartják, amelyek általában a falu legmagasabb pontján épülnek. Itt a férfiaknak rengeteg apró pengevágást kell elviselniük azért, hogy krokodilmintát „tetováljanak” a bőrükbe. Ez egy rendkívül fájdalmas eljárás, mely után a gyógyulás hetekig is eltarthat.

Pünkösd-szigetek

Az itt élő törzs tagjai egy 20-30 méter magas tornyot építenek a környéken talált faágakból, majd ezt a rozoga szerkezetet lényegében úgy használják, mint egy bungee jumpingot. Felmásznak a tetejére, a lábukra egy indát kötnek, majd leugranak a toronyról. Már egészen fiatalon, akár 7-8 évesen is részt vehetnek rajta a kisgyerekek, hogy mielőbb bizonyítsák férfiasságukat. Földet érésnél gyakori az agyrázkódás, a csípő- vagy nyaktörés.

Ajánlott cikkek