Egyéb kategória

A nagy Nutella-botrány: eddig rosszul ejtettük a nevét

Jó sok kellemes, de néhány kellemetlen percet is köszönhetünk már a Nutellának. Emlékeztek az érzésre, amikor ráálltunk a mérlegre és jóval többet mutatott? Vagy amikor megtudtuk, lehet, hogy nem lesz kapható többé a kedvenc mogyorókrémünk? Most újabb hírre kaptuk fel a fejünket. Úgy tűnik, hiába a kedvenc nasink, eddig rosszul ejtettük a nevét.

vous - 2015.09.22.
A nagy Nutella-botrány: eddig rosszul ejtettük a nevét

Alig telt el pár nap azóta, hogy megtudtuk, a Harry Potter leggonoszabb szereplőjének nevét rosszul ejtjük, máris itt a következő kiejtési hiba.

A minap megjelent egy vadonatúj Nutella-reklám, ami felrobbantotta az internetet. Az új reklámban ugyanis a Nutella új kiejtést is kapott. Valószínűleg mindenki egyetért, ha azt mondjuk, a helyes kiejtés az írásmód szerint történik: NU-TEL-LA. Az új reklámban viszont a NEW-TEL-LA csendül fel.

Habár a világ legközkedveltebb mogyorókrémét Olaszországnak köszönhetjük, a Nutella USA mégis állítja, a reklámban hallott kiejtés a helyes. Vajon mennyire hihetünk nekik, ha egy olasz termékről beszélünk?

Eddig mi ezt a kiejtést ismertük

A forgalmazó céget, a Ferrerót már korábban is megkeresték a névvel kapcsolatban, akkor elmondták, nincs világszerte megegyező kiejtés. Az angol forgalmazó pedig hozzátette: az új "new-tel-la" kiejtés csak az amerikaiak között ismert.

Íme, így ejtik Amerikában

Végül pedig az igazi Nutella-imádók reakciói

"Utálom, amikor az emberek a Nutellát Newtellának ejtik. Ez NUTella. Mert hazelNUT (mogyoró) van benne. Elég."

I hate it when people pronounce nutella as newtella. It's NUTella. It has hazelNUTS in it. Stop.

— makayla (@zombiegoodwine) 2015. szeptember 8.

Volt, aki azt kérte, ne kövesse olyan ember Twitteren, aki így ejti. "Most tudtam meg, hogy néhány ember Newtellának ejti a Nutellát. Megsértve érzem magam, szóval kérlek, aki így ejti, az ne kövessen többé."

i just found out people pronounce nutella as newtella and i feel very attacked right now please unfollow me if you pronounce it that way

— R (@zeeknd) 2015. szeptember 7.

Mit szóltok a nagy Nutella-botrányhoz? Ti hogyan ejtitek?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.