Egyéb kategória

A nagy Nutella-botrány: eddig rosszul ejtettük a nevét

Jó sok kellemes, de néhány kellemetlen percet is köszönhetünk már a Nutellának. Emlékeztek az érzésre, amikor ráálltunk a mérlegre és jóval többet mutatott? Vagy amikor megtudtuk, lehet, hogy nem lesz kapható többé a kedvenc mogyorókrémünk? Most újabb hírre kaptuk fel a fejünket. Úgy tűnik, hiába a kedvenc nasink, eddig rosszul ejtettük a nevét.

vous - 2015.09.22.
A nagy Nutella-botrány: eddig rosszul ejtettük a nevét

Alig telt el pár nap azóta, hogy megtudtuk, a Harry Potter leggonoszabb szereplőjének nevét rosszul ejtjük, máris itt a következő kiejtési hiba.

A minap megjelent egy vadonatúj Nutella-reklám, ami felrobbantotta az internetet. Az új reklámban ugyanis a Nutella új kiejtést is kapott. Valószínűleg mindenki egyetért, ha azt mondjuk, a helyes kiejtés az írásmód szerint történik: NU-TEL-LA. Az új reklámban viszont a NEW-TEL-LA csendül fel.

Habár a világ legközkedveltebb mogyorókrémét Olaszországnak köszönhetjük, a Nutella USA mégis állítja, a reklámban hallott kiejtés a helyes. Vajon mennyire hihetünk nekik, ha egy olasz termékről beszélünk?

Eddig mi ezt a kiejtést ismertük

A forgalmazó céget, a Ferrerót már korábban is megkeresték a névvel kapcsolatban, akkor elmondták, nincs világszerte megegyező kiejtés. Az angol forgalmazó pedig hozzátette: az új "new-tel-la" kiejtés csak az amerikaiak között ismert.

Íme, így ejtik Amerikában

Végül pedig az igazi Nutella-imádók reakciói

"Utálom, amikor az emberek a Nutellát Newtellának ejtik. Ez NUTella. Mert hazelNUT (mogyoró) van benne. Elég."

I hate it when people pronounce nutella as newtella. It's NUTella. It has hazelNUTS in it. Stop.

— makayla (@zombiegoodwine) 2015. szeptember 8.

Volt, aki azt kérte, ne kövesse olyan ember Twitteren, aki így ejti. "Most tudtam meg, hogy néhány ember Newtellának ejti a Nutellát. Megsértve érzem magam, szóval kérlek, aki így ejti, az ne kövessen többé."

i just found out people pronounce nutella as newtella and i feel very attacked right now please unfollow me if you pronounce it that way

— R (@zeeknd) 2015. szeptember 7.

Mit szóltok a nagy Nutella-botrányhoz? Ti hogyan ejtitek?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.