Egyéb kategória

Ezért ne nyúljatok bolti hajfestékhez!

Soha nem gondoltam, hogy valaha érdekelni fog a hajfestékem márkája, színe, eredete, minősége, tartalma. Minek is érdekelt volna, hiszen hosszú ideig a fekete hajúak táborát erősítettem, így mindig lekaptam egy fekete hajfestéket a polcról, és ennyivel le volt tudva a dolog. Befogta, nem kopott nagyon, és ugyanolyan színt adott mindig. Aztán barna akartam lenni.
vous - 2015.09.23.
Ezért ne nyúljatok bolti hajfestékhez!

Borzalmas volt. A feketét nem fogta be semmi, ha sötétbarnát vettem a bolti festékek közül, akkor fekete lettem, ha túl világosat kentem rá, akkor jobb esetben csak világított a hajtövem, rosszabb esetben vöröslött. Ha valamit, azt megtanultam a másfél éves kísérletezgetés alatt, hogy a bolti hajfestékeknél nem létezik olyan barna szín, ami ne vöröslene. Hogy utáltam! Álltam a tükör előtt, reménykedve, hogy hátha most, hátha ez a fajta most végre NORMÁLIS barna lesz. Áh!

Így kerültem szakértő fodrászok kezei közé, akiktől próbáltam megtudni, milyen márkát keressek, de csak vonogatták a vállukat, hogy a bolti festékekről nem tudnak semmit, de vegyek professzionálisat, abból is sötétbarnát, mert az biztosan barna lesz. Furán néztek rám, mikor kétszer is rákérdeztem, hogy BIZTOS nem lesz fekete?

Forrás:
flickr/Mia Isara

Félve ugyan, de kipróbáltam életem első professzionális hajfestékét, és azóta nem akarok lemondani róla, a boltok festékes részlegén nem vagyok hajlandó átszaladni se. Csaló, parasztvakító népség mind!

Minőség

Valószínű, azért nem hittem el eddig, hogy a fodrászkellékesben vásárolható hajfesték jobb lehet a boltinál, mert egyszerűen csúnyább. Nincs agyonreklámozva, nem feszít rajta Palvin Barbi, és főleg nincs csilivili csomagolása. Az ember pedig azt hiszi, ami nem néz ki jól, az igazából rossz. Lehet, hogy néha így van, de a hajfestékek esetében ez nem igaz.

Ha professzionális hajfestéket vesztek, biztosak lehettek abban, hogy jól jártok. Nem kopik ki olyan gyorsan, nem világosodik durván, hanem egyszerűen csak lenő. Arról nem beszélve, hogy tényleg tartósan befedi az ősz hajszálakat.

A barna barna lesz

Megfizethetetlen élmény, hogy nem kell tippelgetnetek, mennyivel világosabb árnyalatot vegyetek, hogy elérjétek a kívánt színt. Tényleg azt fogjátok viszontlátni a hajatokon, amit a doboz ígér, ráadásul egy darab festékes tubusban sokkal több anyag van, mint egy doboz bolti változatban.

Nem túl drága?

Nézőpont kérdése. Nyilván széles a választék, és nem kell rögtön egy csúcskategóriás festék után nyúlnotok. A középárkategóriás darab is megteszi, és igen, megéri: ritkábban kell festenetek, nekem vagy két héttel tovább rajta marad, a többi pozitívumról nem is beszélek, mármint azokról, amelyek a bolti változatnál egyáltalán nincsenek meg.

Ti melyik hajfestékre esküsztök?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!