Egyéb kategória

Nem is gondolnátok, mennyi mindenben segít a mediterrán étrend!

A mediterrán diéta alapja az olívaolaj, a görögök is elég sokat használnak belőle, de vajon tudják, milyen hatással van rájuk?
vous - 2015.09.20.
Nem is gondolnátok, mennyi mindenben segít a mediterrán étrend!

Úgy tartják, hogy az olívaolaj véd a szívbetegségek, az Alzheimer-kór és a depresszió ellen, sőt a hosszú élet titkának is tartják. Most viszont a kutatók azt is megállapították, hogy a mediterrán étrend nagyobb védelmet nyújthat a mellrákkal szemben. A tanulmány szerint ha étrendünkbe belecsempésszük az olívaolajat, akkor kisebb lehet a mellrák kialakulásának a kockázata. Azoknál a spanyol nőknél, akik ezt az étrendet követik például 68%-kal csökkent a betegség kockázata.

Forrás:
Pixabay

A mediterrán étrend növényi alapú élelmiszerekből, zöldségekből, gyümölcsökből, diófélékből és magvakból áll, na meg rengeteg olívaolajból. De fogyaszthatunk akár halat meg egy kis vörösbort is, persze ez utóbbit csak mértékkel. Ez azt is jelenti, hogy kevés szénhidrátot, édességet és vörös húst lehet fogyasztani, és mindenféle feldolgozott élelmiszer ki van lőve.

Ha ti is szeretnétek ellátogatni egy hangulatos olívaboltba, akkor ne habozzatok felkeresni a kis pomázi üzletet. Mi megtettük!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.