Egyéb kategória

Mondjátok meg bátran a barátnőtöknek, ha elviselhetetlen a viselkedése!

Mindenkinek vannak rossz tulajdonságai, amik előbb vagy utóbb felszínre kerülnek egy kapcsolatban, családban, barátságban. Nem tartom magam egy túl lányos lánynak, de a barátnőkre és a barátokra egyértelműen szükségem van. De mi van akkor, ha a másik kezd elviselhetetlenné válni? Hogy mondjátok meg neki?
vous - 2015.09.18.
Mondjátok meg bátran a barátnőtöknek, ha elviselhetetlen a viselkedése!

Világéletemben tartottam a lányoktól, mert olyanok, amilyenek. Ezért mindig fiúkkal barátkoztam, velük könnyebb. Ők nem féltékenykednek, nem irigykednek, nem pletykálnak annyit, és nem az a legnagyobb bajuk, melyik felsőt vegyék fel reggelente. Nekem pedig pont ez kell. Viszont a sors nem hagyott engem lány barátok nélkül, szóval kaptam jót, rosszat, imádni valót vagy épp borzalmasat. Nekem Anyukám a legjobb barátnőm. De a többiekre is pont ugyanúgy szükségem van, mint rá.

Addig rendben van a dolog, ha egy hullámhosszon vagyunk és mindent meg tudunk beszélni, ki tudunk pletykálni, mert arra minden nőnek szüksége van. Én általában érzem magamon, ha kezdek elviselhetetlen lenni. Olyankor stílust váltok, és kicsit elengedem a rosszat, megpróbálok máshogy hozzáállni a dolgokhoz vagy máshogy megnyilvánulni.

Forrás:
Pixabay

De mi van akkor, ha a barátnőtök viselkedik úgy, ahogy nektek nem tetszik? Számtalanszor előfordult már, hogy valamelyik lány barátom elviselhetetlen szörnnyé változott. Ilyenkor elsősorban próbáltam megfejteni az okát, hogy a bolond viselkedését mi okozza. Miután rájöttem, felmértem a terepet, és feltettem magamban a kérdést: hogyan mondjam meg neki úgy, hogy ne bántsam meg?

Az a helyzet, lányok, hogy az én stílusom elég nyers tud lenni. Nem, nem vagyok bunkó, csak őszinte. Néha kicsit túl őszinte. Viszont az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt kell mondjam, sokkal egyszerűbb, ha egyenesen elmondjátok neki, valamit kezdjen magával, mert nemcsak titeket, hanem a környezetüket is kiakasztja.

Ilyenkor vagy elindul a sértődési folyamat, amikor nem szól hozzátok, mert megmondtátok neki az igazat, vagy (és sajnos ez a ritkább) elfogadja a véleményeteket, elmondja a gondolatait, és kitálal mindent, ami nyomja a lelkét.

Mert ez egy olyan helyzet, amit nehéz kezelni. Viszont meg kell tanulnotok, hogyan kell megtalálni azt a szituációt, amikor könnyen elmondhatjátok, valami nem oké. Persze az empátia itt sem maradhat el, kell a türelem és az együttérzés. De ne felejtsük el, hogy az őszinteség a legfontosabb. Nem kell túl nyersen, túl keményen leordítani a barátnőtök fejét, amiért házisárkányként is bőven megállná a helyét. Ami pedig a legjobb, hogy humorral bármikor el tudjátok venni a dolgok élét.

Azt hiszem, nálam ez a tuti befutó tipp: őszintén, de humorral fűszerezve.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.