Egyéb kategória

100 év divat – Így fogytak ijesztően vékonyra a szépségversenyzők

A Miss America 1954-es bevonulózenéjének szövege úgy kezdődik: „ott van Miss America, ott van az ideál”. A zene azóta már nem része a versenynek, de az elültetett eszme, miszerint a szépségverseny nyertese az amerikai nők követendő példája, még mindig él. Íme egy gyors visszatekintés az ideálok múltjába!
vous - 2015.09.14.
100 év divat – Így fogytak ijesztően vékonyra a szépségversenyzők

A szépségversenyek arra törekedtek, hogy kiemeljenek egy nőt, a legszebbet, aki képviseli az eszmét, akiben megvan a szépség, a kifinomultság, a művészet és az intelligencia kombinációja. És persze az események egyik szerves része a fürdőruhás szépségversenyt is. Ezzel nincs is semmi baj, ám a PsychGuides rámutatott, hogyan változott a fürdőruha divatja és az ideális női test a szépségversenyek során. A változás pedig egy bizarr valóság irányába indult el.

Forrás:
PsychGuides

Ha végignézitek, ti is láthatjátok, hogy a ruha egyre többet mutat a testből, a nők pedig egyre vékonyabbak lesznek. Tudjuk, ezek a szépségkirálynő-jelöltek keményen megdolgoznak az alakjukért, de lássuk be, egyáltalán nem reális őket állítani szépségideálként egy olyan női társadalom elé, ahol a cél önmagunk elfogadása, és ahol – legalábbis az amerikaiakra vonatkozóan – igaz, hogy a nők többsége túlsúlyos.

Bevallom őszintén, sosem követtem a szépségversenyeket, és valahogyan kimaradt az életemből, hogy arra vágyjak, hogy úgy nézzek ki, mint az aktuális királynő. Ez persze nem zárja ki azt, hogy vannak, sőt sokan, akik igen. Úgyhogy én továbbra is csak azt mondom, nézzetek tükörbe, és

szeressétek azt, akit ott láttok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.