Egyéb kategória

100 év divat – Így fogytak ijesztően vékonyra a szépségversenyzők

A Miss America 1954-es bevonulózenéjének szövege úgy kezdődik: „ott van Miss America, ott van az ideál”. A zene azóta már nem része a versenynek, de az elültetett eszme, miszerint a szépségverseny nyertese az amerikai nők követendő példája, még mindig él. Íme egy gyors visszatekintés az ideálok múltjába!
vous - 2015.09.14.
100 év divat – Így fogytak ijesztően vékonyra a szépségversenyzők

A szépségversenyek arra törekedtek, hogy kiemeljenek egy nőt, a legszebbet, aki képviseli az eszmét, akiben megvan a szépség, a kifinomultság, a művészet és az intelligencia kombinációja. És persze az események egyik szerves része a fürdőruhás szépségversenyt is. Ezzel nincs is semmi baj, ám a PsychGuides rámutatott, hogyan változott a fürdőruha divatja és az ideális női test a szépségversenyek során. A változás pedig egy bizarr valóság irányába indult el.

Forrás:
PsychGuides

Ha végignézitek, ti is láthatjátok, hogy a ruha egyre többet mutat a testből, a nők pedig egyre vékonyabbak lesznek. Tudjuk, ezek a szépségkirálynő-jelöltek keményen megdolgoznak az alakjukért, de lássuk be, egyáltalán nem reális őket állítani szépségideálként egy olyan női társadalom elé, ahol a cél önmagunk elfogadása, és ahol – legalábbis az amerikaiakra vonatkozóan – igaz, hogy a nők többsége túlsúlyos.

Bevallom őszintén, sosem követtem a szépségversenyeket, és valahogyan kimaradt az életemből, hogy arra vágyjak, hogy úgy nézzek ki, mint az aktuális királynő. Ez persze nem zárja ki azt, hogy vannak, sőt sokan, akik igen. Úgyhogy én továbbra is csak azt mondom, nézzetek tükörbe, és

szeressétek azt, akit ott láttok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.