Egyéb kategória

A World Trade Centernél készítette élete utolsó felvételét a fotóriporter

Mindenki tisztában van vele, hogy mi történt 2001. szeptember 11-én a World Trade Centernél. Az ikertornyokba ütköző repülők után az összedőlt épületek 2752 embert temettek maguk alá. De van egy fotós, aki még közelebbről láthatta az eseményeket, ez lett egyben a végzete is.

vous - 2015.09.11.
A World Trade Centernél készítette élete utolsó felvételét a fotóriporter

Bill Biggart egy fotóriporter, aki egészen pontosan 14 évvel ezelőtt indult el kutyát sétáltatni a feleségével, amikor egy szokatlan felhőt pillantottak meg New York városa felett. Később megtudták azt is, hogy repülő szállt a World Trade Centerbe, így Bill egyből hazarohant a fényképezőgépéért. Ahogy kiérkezett a helyszínre, megpróbált minél közelebb menni, majd a felesége is elindult a tornyok felé. Még csak néhány háztömbnyire volt, amikor ledőlt az első torony, ezért fel is hívta a férjét, hogy épségben van-e. Biztonságban volt, és feleségét a stúdióba küldte.

Az asszony ekkor hallotta utoljára férje hangját.

Épp hogy sikerült visszafordulnia, amikor a második torony is ledőlt, ez mérte a végső csapást Billre. Barátai és a családja több napig keresték, de nem jártak sikerrel. Összezúzódott holttestét négy nappal a tragédia után találták meg a roncsok között. Ám a történetnek még nincs vége.

A fotós megmaradt holmija között volt néhány megpörkölődött szélű sajtóigazolvány, egy jegyzetfüzet, 26 dollár a tárcájában, két fotóstáska, három összezúzott fényképezőgép, és hat-hét tekercs elexponált film is. Csodák csodájára a fényképezőgépben sértetlenül megmaradt a memóriakártya, így megtekinthették a Bill életének utolsó perceit dokumentáló 154 képet.

Bill Biggart életének utolsó fényképe délelőtt 09.28.24-kor készült. Ez volt az:

Forrás:
billbiggart.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.