Egyéb kategória

Nézzétek meg Erzsébet királynő uralkodásának 63 kalapját!

Most olyan oldalát láthatjátok II. Erzsébet uralkodásának, amelyiket még soha. Íme a királynő 63 éve kalapokban!
vous - 2015.09.09.
Nézzétek meg Erzsébet királynő uralkodásának 63 kalapját!

2015. szeptember 9-én a VOUS-lányok 10 ritka fotóval köszöntötték II. Erzsébet királynőt, hiszen ezen a napon vette át a „leghosszabb ideje uralkodó” címet üknagyanyjától Viktória királnyőtől. A jeles nap alkalmából pedig a ShopAlike készített egy infografikát uralkodásának fontos és érdekes mérföldköveiről, melyen minden eseményt egy, az uralkodónő által az adott évben viselt kalap szimbolizál.

Nézzük csak meg a magyarországi látogatásakor viselt kalapot egy kicsit közelebbről!

És íme néhány érdekesség II. Erzsébet kalapjairól, amiket biztos nem tudtatok

  • A királynő kalapjának karimája sosem lehet akkora, hogy eltakarja a kilátást, a hátulja nem érhet hozzá a kabát gallérjához, a teteje pedig nem lehet olyan magas, hogy az akadályozza Őfelségét a járművekből való kiszállásban.
  • Egyes szakértők szerint II. Erzsébet királynő már több, mint 5000 különbőző kalapot viselt uralkodása során.
  • II. Erzsébet kalapjait 25 éven keresztül Philip Sommerville készítette, aki közeli kapcsolatot ápolt a királynővel, gyakran leveleket is váltottak. Sommerville nyugdíjazása után, 2008 óta a királynő kalapjait a királyi szabónő, Angela Kelly tervezi, de előfordul, hogy jeles alkalmakkor a világhírű brit kalapkészítő, Rachel Trevor Morgan munkáira esik a választás.
  • A világ talán legrangosabb lóversenye az Egyesült Királyságban rendezett Royal Ascot, amin a hagyományok szerint minden évben részt vesz II. Erzsébet királynő is. A befutók mellett azonban – persze nem hivatalosan – a királynő aktuális kalapjának színére is lehet fogadni, az idei első három favorit a sárga, a kék és a barackszín volt, ám végül a júniusi eseményen Őfelsége rózsaszín kalapot viselt, ezért a tippért ötszörös szorzót fizettek.
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.