Egyéb kategória

Nem is gondolnátok, mit művelhet veletek a depresszió

A depresszió nemtől és kortól függetlenül nagyon komoly probléma, amit súlyosságától függően mindenki másképp él meg. De mit is művelhet velünk ez az alattomos betegség, amit lehet, hogy gyakran észre sem veszünk?

vous - 2015.09.07.
Nem is gondolnátok, mit művelhet veletek a depresszió

Gyengének hiszitek magatokat

Az egész világ hazugságokkal van körbevéve, hazudik nektek, nem törődik az érzéseitekkel. Úgy, ahogy a világ, a depresszió is ugyanezt teszi. Elhiteti veletek, hogy senki nem törődik se veletek, se az érzéseitekkel, pedig ez nem így van. Épp ezért nehéz csak úgy kiverni a fejünkből ezeket a gondolatokat vagy megbeszélni másokkal, de attól, hogy segítséget kérünk, még nem leszünk gyengék. Kicsit sem. Sőt, az a bátor dolog, ha merünk segítséget kérni.

Nehéz a felkelés

Nem vagytok lusták, ezt szögezzük le. A depresszió igenis kimerít, akárcsak a fizikai munka. A legtöbb embernél pedig reggel jelentkeznek leginkább a depressziós tünetek. Van, aki könnyen felkel reggel és van, aki nem, ez ilyen egyszerű. A nehéz kelés után még nehezebb felöltözni, elindulni és bájcsevejt folytatni másokkal. Csak adjatok időt magatoknak lenyugodni és kicsit feltöltődni.

Ingerlékenyek lesztek

A depresszió gyakori tünete az ingerlékenység, ami a férfiaknál jelentkezik leginkább. Ahelyett, hogy lehangoltak, szomorúak lennének, agresszívvá válnak. Ilyenkor nagyon nehéz uralkodni a hangulatunk felett, mert a depresszió átvette az uralmat, tehetünk bármit. Az egyik pillanatban még szomorúak vagyunk, aztán újra vidámak. A depresszió ingerlékennyé tehet titeket, egy olyan parazita, ami mindenhova beférkőzik.

Forrás:
Pixabay

A depresszió egy aljas zsarnok

Egy újabb hazugság, amit a depresszió hitet el veletek, hogy értéktelenek vagytok. Torzítja az önképeteket és az önbecsülésetek is a béka feneke alatt van. Telenyomja a fejeteket pesszimista gondolatokkal, amik miatt csak még rosszabb hangulatotok lesz. Szörnyű embernek érzitek magatokat és azt, hogy ti nem vagytok méltóak a szeretetre. Na, ez az a gondolatmenet, amit sürgősen ki kell vernetek a fejetekből. Ezek nem feltétlenül a saját gondolataitok, a depresszió teheti mindezt.

Ne zárkózzatok be!

Nincs kedvetek semmihez, ingerlékenyek és negatívak vagytok, a legszívesebben egész nap otthon feküdnétek az ágyban és aludnátok. Sőt, minden programotokat törlitek, mert inkább el szeretnétek kerülni az embereket. De az nagyon fontos, hogy különbséget tegyetek magatok és a depresszió között. Lehet, hogy teljesen jól érzitek magatokat egyedül, de fel kell ismernetek azt is, amikor már itt az ideje társaságba, emberek közé menni. Sokat segít, higgyétek el. Ráadásul nagyon nem mindegy, hogy egyedüllétre vágytok, vagy pedig magányosnak érzitek magatokat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.