Egyéb kategória

Csak a nagyon pasik hordhatnak rózsaszínt

Pasik rózsaszínben. Hiába a 21. század, fintorok, felhúzott szemöldökök és nagyra nyílt szemek kísérhetik a jelenséget. Pedig már jó néhány évvel ezelőtt beköszöntött a pasik új divattrendje.

vous - 2015.09.05.
Csak a nagyon pasik hordhatnak rózsaszínt

Régen kezdődött

Az emlékeimben kutatva a szemem előtt egy fiú jelenik meg pink teniszpólóban, talán valamelyik buliban láthattam anno. Merésznek tartottam, nem hiszem, hogy szívesen ismerkedtem volna vele (mondhatnám jelen időben is). No nem mintha lennének előítéleteim, csak valahogy nem tudom összeegyeztetni. Szóval mégiscsak vannak előítéleteim. Igen, van, amit nehezen fogadok be, amivel először kicsit messzebbről ismerkedem. Pedig a „pasiságot” nem a ruha színe teszi, megmondta nekünk ezt már Joey is, amikor a Jóbarátok egyik epizódjában rózsaszín tangában feszített, és azt mondta, ő annyira pasi, hogy ezt is hordhatja. Amúgy igaza van!

Crème de la crème

Forrás:
iStock

Tavasszal voltam egy lovaspólóversenyen, ahol a menő vállalkozók és a krémek krémjének képviselői közül néhányan rózsaszín zakóba bújtak, nem beszélve a hasonló árnyalatú nadrágról, kék inggel. Stílus, kérem szépen. Ott, a szabadban, a zöld füvön jól is mutatott, a napfényben még szebbnek látszottak a színek, illett a miliőhöz… Igen, a 40–50 éves vállalkozók előszeretettel hordják ezeket a színeket, talán mintegy mutatva fiatalságuk erejének visszatérését, vagy hogy együtt áramlanak a világ ritmusával. Elsőre talán meghökkentőnek érzem, ám ha elvonatkoztatok mindentől, akkor egy picit mégis bejön.

A lényeg tényleg az, hogy legyen stílusos, az árnyalat megválasztása pedig nagyon fontos.

Nekem személy szerint a rikító pink, a magenta színek nem tetszenek a pasikon, de ha mályva-, lazac- vagy pasztell rózsaszínt vesznek föl, akkor már jólesik rájuk nézni, az már nem is olyan idegen tőlük.

Akkor igen vagy nem?

Távol álljon tőlem, hogy pontokba szedjem véleményemet, hiszen mindenki egyedi, nem lehet megítélni valakit rózsaszín viselete alapján. Igenis van, akinek jól áll, pl. Apukámat kifejezetten szeretem a pasztell rózsaszín ingjében látni, amit ő is szeret hordani.

A rózsaszín zakó szövetből tetszene, mondjuk barna kiegészítőkkel, esetleg egy erős pink zsebkendővel. Nadrágot sötétebb, kevert árnyalatban, mályvaszínben látok magam előtt egy férfin.

Tudnék elutasító lenni, ám így a cikk végére eljutottam magamban oda, hogy a legcélravezetőbb, ha hagyom, hogy benyomást tegyen rám az illető, és mellőzzem a pikírt megjegyzéseimet, amiket persze amúgy nem mondanék ki hangosan.

Hm, fiúk, azért rózsaszín cipőt ne vegyetek föl! Köszi!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.