Egyéb kategória

Az egyetlen szépségtippes videó, amin elsírjátok magatokat, de látnotok kell!

Profin árnyékoljuk az arcunkat és precíz tusvonalat húzunk. Úgy gondoljuk, minden praktikát ismerünk. Azonban egy nagyon fontos "praktika" eddig még kimaradt. Életetek egyik legmeghatározóbb szépségvideóját mutatom meg most nektek.

vous - 2015.09.03.
Az egyetlen szépségtippes videó, amin elsírjátok magatokat, de látnotok kell!

2014, Mumbai, India. Egy fiatal, csinos tinédzser izgatottan várja, hogy befejezze az iskolát, és munkát találjon, hogy úgy igazán elkezdje élni az életét. Egy nap azonban minden megváltozott. Vizsgázni indult Allahabadi északi városrészébe, amikor sógora rátámadt és leöntötte kénsavval. Reshma bal szemét elvesztette, jobb szemét csak részben tudja kinyitni, az arca pedig teljesen eltorzult.

A BBC szerint Reshma esete nem egyedi. Indiában évente mintegy 1000 ilyen támadás éri a nőket. Nem ritka, hogy a kikosarazott férfiak bosszúból savval öntik le a nőket, de az is előfordul, hogy úgy gondolják, a nő túl kacér vagy kihívó, és ezért jár a "büntetés". Az ezres becslés nem pontos, hiszen sok áldozat szégyelli a vele történteket és nem jelenti a hatóságoknak. A Make Love Not Scars, ami annyit jelent:

Szeretkezz, ne sebezz!

nevű szervezet egy petíciót nyújtott be az indiai kormány ellen, hogy tiltsák be a sav forgalmazását, hiszen bárki könnyen hozzájuthat a szerhez, akárcsak egy piros rúzshoz. Innen a vörös rúzs Reshma videójában, aki a csoporthoz csatlakozva szeretné felhívni a figyelmet erre a szörnyű kegyetlenségre.

Objektum doboz

Címkék: #szépség #videó
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.