Egyéb kategória

VOUS-féle egyszerű házi praktikák, amiket még tuti nem ismertetek

Mindig van valami, amit lehet csinálni a ház körül. Koszos tányérok, poros polcok és még sorolhatnám, de most hoztam néhány trükköt, amik nektek is hasznosak lehetnek.
vous - 2015.09.02.
VOUS-féle egyszerű házi praktikák, amiket még tuti nem ismertetek

Már mutattam nektek néhány trükköt, amit a nagymamámtól tanultam, de most, hogy az ékszereink és a pólóink ragyognak a tisztaságtól, ideje megtanulni néhány egyéb praktikát!

Tűzhelytisztítás

Akárhogy vakarjátok, nem jön le a kosz, odaégett a zsír és minél tovább kapirgáljátok, annál idegesebbek lesztek. Mielőtt idegösszeomlást kapnátok, keverjetek össze egy kis vizet és szódabikarbónát, csodát fog művelni!

Le a rozsdával!

Tudjuk, hogy milyen idegesítő tud lenni a rozsda, főleg a kertben. Egyáltalán nem szép, zavarja a szemünket, bár a rozsda ellen nem sok dolgot lehet már tenni. Egyet viszont igen, próbáljátok meg összegyűrt alufóliával eltávolítani.

Sóval a kávéfoltok ellen

Nagy kávéimádóként sajnos mindig sikerül néhány – vagy hét darab – bögrét a szobámban hagynom, így a kávé beleszárad és már a mosogatógép se mossa le. De ha sóval dörzsölitek meg, akkor pillanatok alatt ki fognak jönni a beleszáradt foltok. 

Forrás:
Pixabay

Hatékony tárolás

Mindig problémát okoz, hogy hol tároljuk a napszemüvegeket. Megmondom őszintén, nekem van egy plüssöm, amire fel szoktam adni a napszemüvegeimet, persze csak azért, nehogy a szemébe süssön a nap… De minden probléma megoldódik, ha egy ruhafogason tároljátok őket.

A fabútorok kezelése

Én egyetlen szert ismerek, amivel be lehet fújni a fabútorokat, de ha nem szeretnétek flancolni a drága tisztítószerekkel, akkor nincs más dolgotok, mint sörrel bedörzsölni a bútorokat.

Körömlakk a kulcsokra

Biztos veletek is előfordult már, hogy elvesztettétek a kulcsotokat és majd’ megőrültetek, hogy nincs meg. Magatokat ostoroztátok, miért nem figyeltetek rá jobban. Egyszerű a megoldás, a kulcsokat egy-két ecsetvonással fessétek be körömlakkal, és máris meg tudjátok őket különböztetni és sokkal feltűnőbbek is lesznek.

A kiszakadt zacskó

Bár nem nagyon szeretjük kivinni a szemetet, nem tartozik a kedvenc tevékenységeink közé, de sajnos muszáj. Elég egyszer rávennünk magunkat, de máris megbánjuk, ahogy kiszakad a zacskó és futnunk kell a kukáig, hogy ne szakadjon tovább. Erről a Reszkessetek, betörők! egyik jelenete jut eszembe:

Forrás:
giphy.com

Mit tehetünk ellene? Béleljétek ki újságpapírral a kukászacskó alját és máris megkímélitek magatokat az idegeskedéstől, na meg a szaladástól.

Mustár a kicsit „szagos” dobozokra

Sajnos vannak olyan kaják, amiknek a szagát sehogy nem lehet eltüntetni a dobozokból, amikben tároltuk őket. Még két hét után is érezzük, hogy ebben bizony pörkölt volt. De ha mustárt tesztek bele, akkor máris búcsút mondhattok a bosszantó szagoknak.

Mire nem jó a kézfertőtlenítő

Minden nő neszesszerében rejtőzik egy kézfertőtlenítő, de eddig talán nem használtuk másra, mint a kezünk fertőtlenítésére. Tulajdonképpen erre is való, és még valamire. Nem mindig lakkozom a körmeimet az asztalnál, hanem mondjuk a kanapén is és gyakran mellé is csöppen egy-két folt, amit ezután sehogy nem tudok kiszedni a szövetből. A kézfertőtlenítővel viszont könnyedén kijön, próbáljátok ki ti is! 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.