Egyéb kategória

SZÁMűzetés a papírboltban, avagy az iskolakezdés nehézségei

Ponthálós lap, műanyag hőmérő, rajzlap, körző, tornadressz és még és még és még. A kétszer egyoldalas, kétgyerekes iskolakezdő listától hátast is dobhatnék, de inkább megpróbálom lazán kezelni a szeptember elsejét. Mert igazából – remélem – senki nem várja el, hogy az első napon teljes menetfelszerelésben jelenjenek meg a gyerekek az osztályban.

vous - 2015.08.31.
SZÁMűzetés a papírboltban, avagy az iskolakezdés nehézségei

Az augusztus 20-i hosszú hétvégén óriási hiányérzetem támadt. Azt éreztem, hogy nem érintett meg az a szél, ami az óriásplakátok, tévéreklámok és szülői e-mail cunami miatt a boltokba kellett volna, hogy sodorjon egy lázas iskolakezdési bevásárlásra. De azért mégiscsak beültettem a két kölykömet az autóba, hogy elmenjünk füzetnézőbe.

Na jó, ebben az is erősen közrejátszott, hogy Debrecenben voltunk a szüleimnél, akikhez nagyon közel van egy “több mint drogéria” üzlet. Ezt a boltot pedig imádom, ám a mi lakásunktól csak nagyon messze van. Így összekötve a kellemest a hasznossal, egy kis csajos mustra mellett vettünk ceruzát, színeseket, füzeteket, ragasztót, új tolltartót és miegymást. A kasszánál azzal nyugtattam magam, hogy biztos az én cuccaim miatt fizettünk ennyit, és inkább nem is néztem végig a számla részleteit. Különben kisebb idegösszeomlás felé űztek volna a számok.

Tanárok csőre töltve

A következő döbbenet akkor ért, amikor a tanárok is dolgozni kezdtek és egy héttel a sulikezdés előtt válaszoltak a tobzódó szülők leveleire, hogy mégis mit kell megvenniük az iskolakezdésre. A másodikos kisfiam listájában volt néhány ismeretlen elem, amit egy rendes szülő talán megguglizott volna. Én viszont egy huszáros vágással a – nyestriasztó spray beszerzése okán – a mi kis falusi iparcikkboltunkba mentem, ahol rázúdítottam mindent az eladó nénire. Tök lelkesen és nagyon jól összepakolt mindent, szóval az én tanácsom sulikezdésre:

Felejtsétek el a hipermarketeket, mert ott csak egymás sarkát taposnátok, menjetek be egy cuki kis papírboltba, ott pedig adjátok oda a listát az eladónak. Mondjátok meg, fiúnak vagy lánynak válogasson, ha valamiből többféle is van, és hogy maradjon a közepes árkategóriánál.

A 30 db műszaki rajzlap, az írólapok, a műanyag hőmérő, a technika csomag, a ponthálós, az origami és egyéb papírok összeszedéséhez ti nem is kelletek, menjetek el fagyizni, és mire visszatértek már csak néhány eldöntendő feladat vár rátok. Ha igazán jófejek vagytok, vigyetek egy sütit  a cukrászdából a segítő angyalotoknak is.

Egy rendes bevásárlásnál is mindig kimarad valami, miért lenne ez másként egy írószer-shoppingnál. No para, a füzet és a ceruza nem romlandó, lesz holnap is friss áru.

Forrás:
iStock

 

Hogyan mentsd fel magad a kényszer alól?

A kislányom hatodikos tanárai rájöttek, hogy felesleges minden évben új füzetet venni, ha a tavalyiban úgyis maradt egy csomó hely. Az újrahasznosítást gyakorolni is kell, nemde? A matektanár viszont azt kérte, minimum öt füzetet vegyünk szeptemberben. Na de miért nem elég egy tartalék? Év közben fegyveres őrök őrzik majd a papírboltokat, hogy be ne menjünk? Olyankor kell a hiperbe menni bevásárolni és berakni a tej mellé egy négyzetrácsos füzetet is. Ami nem kockás, ugyebár, mert úgy nem is férne el a táskában. De ezzel nem is fárasztottam a kedves kisboltos néninket, hisz mindketten tudtuk, matekfüzetre volt szükségünk.

Szóval, nyugi, ha valami kimarad, majd a jövő héten bepótoljátok azokkal a dolgokkal együtt, amit viszont a tanárok felejtettek el a listára rávezetni.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.