Egyéb kategória

Ha a vágott virág hamar elhervad, a cserepes növények pedig sehova sem férnek, keressétek fel Karcsit!

A napokban ellátogattunk a Karcsi papírboltjának workshopjára. Az esemény apropója az anyák napjához volt köthető, a kurzuson pedig mi mást is csinálhatunk volna, mint hogy papírvirágokat kötöttünk csokorba. Na de ezek a mesés virágkompozíciók nem csak az anyukák örömét szolgálhatják – egyrészt mert egy ilyen eseményen nagyon jól szórakozhattok, egy csomó új embert ismerhettek meg, rengeteg dolgot tanulhattok –, az általatok készített csodákat adhatjátok ajándékba, használhatjátok esküvőn, lakásdekorációként, vagy akár fesztiválon.

vous - 2017.05.09.
Ha a vágott virág hamar elhervad, a cserepes növények pedig sehova sem férnek, keressétek fel Karcsit!

„Hónapról hónapra újabb és újabb remek tematikus workshopokon vehettek részt náluk, az ott szerzett tapasztalatokat, tudást pedig később is hasznosítani tudjátok majd. Ha válságkompatibilis, pénztárcabarát, vintage-minimál dekorációt keresel az esküvődre, a gyerek szülinapjára, házibulira, karácsonyra, piknikre, fotózásra, vagy csak úgy eltakarnád azt a kis hibát ott a falon” – írják az oldalukon.

Én személy szerint régóta rajongok értük, mert nem egyszer mentették meg az életemet, amikor gyorsan kellett kitalálnom egy dekorációt születésnapra, esküvőre, piknikre, vagy csak fel kellett dobnom egy unalmas, színtelen teret úgy, hogy ne kelljen hozzá vagyonokat elköltenem.

Karcsi Papírboltja

Karcsi papírboltja

Egy online papírbolt, ahova érdemes időről időre visszanéznetek:

  • ha dekorációra van szükségetek – rendezvény- és/vagy esküvőszervezőként.
  • ha bármikor, bármilyen élethelyzetben jól jön egy meghívó, értesítő, dobozka, tányéralátét, szívószál, cupcake-tartó, muffinbeszúró, ültetőkártya, pohárjelölő, naptár, girland, zászlócska, csákó, lampion vagy papírvirág. Vagy amit még majd kitalálunk.

A papírdekorációk lehetnek a legjobb barátaink

A papírdekorációkban az a jó, hogy nem túl költségesek, ellenben nagyon látványosak, könnyű velük bánni, és elég könnyűek ahhoz, hogy a felrakásuk, rögzítésük a térben senkinek ne okozzon gondot.

Ha nem érzitek, hogy lenne annyi kézügyességetek, vagy csak nem lenne elég kedvetek ahhoz, hogy személyesen sajátítsátok el velük a papírvirágok elkészítésének csínját-bínját, akár a webshopjukról is rendelhettek szebbnél szebb termékeket. Mivel én kifejezetten szeretek saját készítésű tárgyakat létrehozni, emellett pedig új dolgokat tanulni, gondoltam, kipróbálom, milyen is az, amikor pár órát tölthetek egy csapat lánnyal, hogy együtt tanuljunk egy mesés szombat délután.

Két dimenzióból három – avagy készítsetek lakberendezési kiegészítőket az origami segítségével!

Két dimenzióból három – avagy készítsetek lakberendezési kiegészítőket az origami segítségével

Ha szükségetek lenne egy dizájnos vázára, ceruzatartóra, lámpabúrára, mécsestartóra vagy egy-két dekoratív figurális kiegészítőre, vegyetek egypár színes papírlapot, és hajtogassátok meg magatok. Elképesztő, hogy mennyi mindent ki lehet hozni egy egyszerű papírlapból. Amellett, hogy szuper, egyedi lakáskiegészítőket hozhattok így létre, baromi pihentető és szórakoztató lesz, amíg elkészülnek. Ha unjátok már a sorozatokat és a felnőttszínezőt, sajátítsátok el az origami csínját-bínját!

Workshopra fel!

Izgatottan léptünk be a Projekt Showroom ajtaján. Cikáztak a fejemben a gondolatok:

  • Vajon sikerül mindent jól csinálnom?
  • Vajon a rutinom miatt jobban fog sikerülni egy tárgy elkészítése, mint egy teljesen laikusé?
  • Vajon úgy, hogy tudják, milyen kvalitásaim vannak, másképp állnak majd hozzám?
  • Vajon nem fogok beégni?

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Útmutató a workshopokhoz

Ha ti is aggódnátok azon, hogy hogyan fogtok szerepelni egy ilyen tanfolyamon – és akár ez vissza is tart attól, hogy ellátogassatok egy workshopra –, elárulom, jobb, ha minden ilyen frusztráló gondolatot elfelejtetek. Nincs olyan, hogy valaki jó, valaki pedig nem. Mindenki azért van ott, hogy tanuljon, és mindenki más ütemben tanul, mindenki másban ügyes, így simán lehet, hogy ami az egy embernek menni fog, az egy hozzáértőnek például nem. Persze az is lehet, hogy valakié jobban sikerül, mint a tiétek, és? Akkor már nem lesztek büszkék arra, hogy ti magatok hoztatok létre egy tárgyat?

Nem vizsga ez, nem kaptok rá jegyet, senki nem fog leszidni! Maximum majd legközelebb jobban sikerül. Kudarc nem fog érni, ezt állíthatom!

És képzeljétek, ki volt, aki a leírtak ellenére mégis elrontotta az egyik feladatot? ÉN! A nagy rutinos diájvájozó! De legalább egy jót nevettünk!
 

Forrás:
Molnár Anikó
2016 legkelendőbb workshopjai a VOUS-lányok szerint

A legjobb workshopok, amikkel kikapcsolódhattok, tanulhattok, alkothattok, és akár önbizalmat is növelhettek

„Az alkotás kiegyensúlyozottá tesz, javítja a közérzetet és növeli az önbizalmat!” – olvasható a Medence Csoport alkotóműhely oldalán, amivel mi száz százalékig egyetértünk. De nem csak az önbizalom növelése miatt érdemes ám alkotni! Egy jó workshopon számtalan dolgot elsajátíthattok, jól szórakozhattok, kikapcsolódhattok, új embereket ismerhettek meg, és újabb és újabb mesés, saját kézzel készített tárgyakkal lehettek gazdagabbak.

Na de lássuk, hogy mit és hogyan is készítettünk a workshop három órája alatt

A cél egy virágcsokor készítése volt, amihez megkaptuk az előre kiporciózott papír alkatrészeket, drótokat és egy ragasztópisztolyt, meg persze némi finomságot, hogy kellő üzemanyaggal tudjunk nekilátni a projektnek, majd kezdődhetett is a fejtágítás.

Kata, a Karcsipapír vezetője tartotta a kurzust, aki az óra elején szépen felvázolta nekünk a munkafolyamatokat, majd lépésről lépésre konkretizáltuk, mi is a teendőnk. Mindenben készségesen a segítségünkre sietett, ha valaki elakadt, vagy épp lemaradt volna. De igazából bármennyire is nehéznek tűnt elsőre, mindenki jól vette az akadályokat már a kezdetektől, pedig elég sok fázissal kellett megbirkóznunk.

A lézervágott levélkéket először drótra ragasztottuk, majd kissé meghajlítottuk a papírokat.

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Ezután jöhettek a virágok. Minden virág elkészítése más-más munkafolyamaton esett át, volt, amelyek szirmait csontkéssel, és volt, amelyeket hurkapálcával hajlítottuk meg – ahogyan a korábban említett leveleket is – az élethűbb kinézet kedvéért.

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Majd a szirmokat szépen sorban egymásra ragasztgattuk.

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Amikor minden alkatrész megvolt, kezdődhetett az újabb ragasztás. Most a virágfejek voltak soron, amiket drótszárakra rögzítettünk.

Forrás:
Molnár Anikó

Végül csokorba rendeztünk minden egyes virágot, levelet.

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Levágtuk a fölösleges szárakat, majd pedig krepp- és kartonpapírral fedtük le magát a csokor szárát. 

Forrás:
Molnár Anikó

Utolsó simításként pedig addig rendezgettük és hajlítgattuk a kész csokorban a leveleket, míg minden szál a helyére került, az üres foltokat pedig utólag elfedtük néhány újabb levélkével.

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Sokat tanultunk, és igencsak lefárasztott, de baromira megérte minden egyes perce!

Ajánlott cikkek