Egyéb kategória

10 gyönyörű idézet Diana hercegnőtől a szeretetről

Pontosan tizennyolc évvel ezelőtt, ezen a napon szörnyű tragédia érte a brit királyi házat és az egész világot. Diana hercegnő ugyanis halálos autóbalesetet szenvedett. Sokan azóta is gyászolják az asszonyt, akit a Szívek Hercegnőjének neveztek. Diana nem ok nélkül kapta ezt a titulust. Bár a szerelemben soha nem volt szerencséje, szeretete a környezete és az elesettek iránt határtalan volt. Éppen ezért halála évfordulójának alkalmából összeszedtünk tőle 10 fontos idézetet az emberségről, a segíteni akarásról és természetesen a szeretetről.

vous - 2015.08.31.
10 gyönyörű idézet Diana hercegnőtől a szeretetről

Semmi nem tesz boldogabbá, mint az, ha segítehetek a legelesettebbeken. Ez egy nagyon fontos része az életemnek, valamennyire az életcélom. Bárki bajban érzi magát, hívjon engem. Szaladni fogok hozzá, bárhol is van. 

Szeretnék úgy bemenni egy szobába, legyen az kórterem haldoklók számára vagy beteg gyerekeké, hogy érezzem, szükség van rám. Szeretnék tenni, nemcsak lenni.

A HIV-től nem lesznek veszélyesek az emberek, úgyhogy nyugodtan rázzátok meg a kezüket és öleljétek meg őket. Isten tudja csak, hogy mennyire szükségük van rá! 

A legsúlyosabb betegség manapság a szeretethiány. Tudom, hogy én képes vagyok szeretni, akár egy percig, fél óráig, napokig, hónapokig. Boldoggá tesz, ha szerethetek, és ez az, amit csinálni akarok.

Ahol szenvedést látok, ott akarok lenni, hogy mindent megtegyek, amit csak tudok. 

Arra vágyom, hogy a fiaim képesek legyenek megérteni mások érzelmeit, félelmeit, kellemetlenségeit, reményeit és álmait.  

Egy ölelés hihetetlen csodákra képes. Főleg a gyerekek számára. 

Tegyél valami jót, anélkül, hogy jutalmat várnál érte és reménykedj abban, egy nap veled is valaki hasonlót fog cselekedni. 

Szeretném, ha az emberek szívének királynője lehetnék, de nem látom magam az ország királynőjeként.

Csak azt tedd, amit a szíved diktál!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.