Egyéb kategória

10 gyönyörű idézet Diana hercegnőtől a szeretetről

Pontosan tizennyolc évvel ezelőtt, ezen a napon szörnyű tragédia érte a brit királyi házat és az egész világot. Diana hercegnő ugyanis halálos autóbalesetet szenvedett. Sokan azóta is gyászolják az asszonyt, akit a Szívek Hercegnőjének neveztek. Diana nem ok nélkül kapta ezt a titulust. Bár a szerelemben soha nem volt szerencséje, szeretete a környezete és az elesettek iránt határtalan volt. Éppen ezért halála évfordulójának alkalmából összeszedtünk tőle 10 fontos idézetet az emberségről, a segíteni akarásról és természetesen a szeretetről.

vous - 2015.08.31.
10 gyönyörű idézet Diana hercegnőtől a szeretetről

Semmi nem tesz boldogabbá, mint az, ha segítehetek a legelesettebbeken. Ez egy nagyon fontos része az életemnek, valamennyire az életcélom. Bárki bajban érzi magát, hívjon engem. Szaladni fogok hozzá, bárhol is van. 

Szeretnék úgy bemenni egy szobába, legyen az kórterem haldoklók számára vagy beteg gyerekeké, hogy érezzem, szükség van rám. Szeretnék tenni, nemcsak lenni.

A HIV-től nem lesznek veszélyesek az emberek, úgyhogy nyugodtan rázzátok meg a kezüket és öleljétek meg őket. Isten tudja csak, hogy mennyire szükségük van rá! 

A legsúlyosabb betegség manapság a szeretethiány. Tudom, hogy én képes vagyok szeretni, akár egy percig, fél óráig, napokig, hónapokig. Boldoggá tesz, ha szerethetek, és ez az, amit csinálni akarok.

Ahol szenvedést látok, ott akarok lenni, hogy mindent megtegyek, amit csak tudok. 

Arra vágyom, hogy a fiaim képesek legyenek megérteni mások érzelmeit, félelmeit, kellemetlenségeit, reményeit és álmait.  

Egy ölelés hihetetlen csodákra képes. Főleg a gyerekek számára. 

Tegyél valami jót, anélkül, hogy jutalmat várnál érte és reménykedj abban, egy nap veled is valaki hasonlót fog cselekedni. 

Szeretném, ha az emberek szívének királynője lehetnék, de nem látom magam az ország királynőjeként.

Csak azt tedd, amit a szíved diktál!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.