Egyéb kategória

Muszlim nők őszintén beszéltek a hidzsáb viseléséről

Nincs könnyű dolga egy muszlim nőnek, hiszen vallása miatt kötelező viselnie az előírás szerint a hidzsáb kendőt, és el kell rejtenie nőiességét az emberek elől. Nem egyszerű így gyakorolniuk a vallásukat sem, hiszen idegen országokban rengetegen előítéletesek velük szemben. Annyi mindent olvashattatok már arról, hogy mit szabad nekik, mit nem, de most megtudhatjátok azt is, hogy ők mit gondolnak a hidzsáb viseléséről.
vous - 2015.08.29.
Muszlim nők őszintén beszéltek a hidzsáb viseléséről

Utánanéztem, és találtam is egy blogot, ahol egy muszlim nő leírja, hogy mi a hidzsáb helyes viselése.

  • Ne látszódjon a haj, fül, nyak, váll
  • Nincs sminkelve az arc
  • Nem használhatnak fülbevalót 
  • Nem vehetnek fel hozzá feszülős ruhát

Ez azonban nem minden nőnek tetszik, vagy ha igen, akkor is vannak nehézségei a hétköznapokban. Ha nem viselik megfelelően a hidzsábot, akár börtönbe is vihetik őket, vagy gyakran bántó megjegyzéseket kaphatnak. A hidzsáb egy muszlim nőnek olyan, mint egy hozzánőtt újabb testrész, nem mehet nélküle sehová, és nem hagyhatja el akkor sem, ha melege van. Nem csoda, hogy amikor a Whisper alkalmazás elindult – ahol név nélkül titkokat lehet megosztani a világgal –, nők százai özönlötték el, és suttogtak a hidzsábjukról, hiszen nem beszélhettek róla nyíltan sohasem.

A Whisperen pedig ezeket olvashattuk

Még csak 9.45 van, de már hárman elküldtek a pokolba, és ketten azt írták, utálnak, csak mert gyakorlom a vallásom, és viselem a hidzsábot.

Vannak, akik nem szeretik hordani a kendőt a fejükön:

Én néha, titokban kendő nélküli képet is megosztok magamról.

Van, aki kihasználja a hidzsáb előnyeit:

Így tudok zenét hallgatni az órákon. Nem veszik észre, hogy a füles ott van a hidzsáb alatt.

Megint mások félnek levenni, pedig szeretnék:

Utálom magamon a hidzsábot, de félek levenni, attól tartok, ezzel elveszíteném a családom.

Azért ez szívszorító, nem? Bár legalább az jó, hogy vannak, akik lazítanak a szabályokon, és a hidzsáb kendő viselése mellett sminkelik is magukat, szép, nagy fülbevalókat raknak a fülükbe, és mint divatos kiegészítőt beleiktatják az öltözetükbe. És hidzsáb ide vagy oda, a muszlim nők gyönyörűek. Szerintem.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.